ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΝΕΑ

Άγρια πτήση για το ελικόπτερο της NASA στον Άρη

Kathimerini.gr

To πρόβλημα εμφανίστηκε για περίπου ένα λεπτό κατά την έκτη δοκιμαστική πτήση του ελικοπτέρου το Σάββατο και σε ύψος10 μέτρων

Ένα λάθος στον χρονισμό της πλοήγησης δημιούργησε μεγάλες δυσκολίες στο ελικόπτερο της ΝASA στον Άρη, προκαλώντας το πρώτο μεγάλο πρόβλημα στις εξερευνήσεις του στον κόκκινο πλανήτη.

Το πειραματικό ελικόπτερο με το όνομα «Ingenuity» κατάφερε τελικά να προσγειωθεί με ασφάλεια.

To πρόβλημα εμφανίστηκε για περίπου ένα λεπτό κατά την έκτη δοκιμαστική πτήση του ελικοπτέρου το Σάββατο και σε ύψος 10 μέτρων.

Πολλές από τις φωτογραφίες που λαμβάνει αυτομάτως το σύστημα πλοήγησης που βρίσκεται εγκατεστημένο στο Ingenuity δεν έφτασαν ποτέ στο σύστημα παρακολούθησης με αποτέλεσμα το πλήρωμα που το καθοδηγεί να μη μπορούν να διαγνώσουν την ακρινή του θέση
Το Ingenuity άρχισε να κλυδωνίζεται ενώ παρουσίασε και προβλήματα ισχύος σύμφωνα με τον κύριο πιλότο – χειριστή του, Χάβαρντ Γκριπ.

Τελικά επιστρατεύθηκε το ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης προκειμένου το ελικόπτερο να διασωθεί που τελικά έτσι ακούμπησε ξανά στο έδαφος σε ακτίνα πέντε μέτρων από το αρχικό σημείο προσεδάφισης.

Πηγή: Guardian

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ