ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς παρουσίασε ένα βάζο με περιττώματα σε φόρουμ

«Εκεί όπου δεν υπάρχουν υγειονομικές εγκαταστάσεις υπάρχουν πολλά περισσότερα από όσα βρίσκονται εδώ μέσα»

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κρατώντας ένα βάζο γεμάτο με περιττώματα ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς προσπάθησε να κερδίσει τα βλέμματα και να στρέψει την προσοχή στην απουσία τουαλετών στις αναπτυσσόμενες χώρες, προωθώντας έτσι την τουαλέτα του μέλλοντος.

«Εκεί όπου δεν υπάρχουν υγειονομικές εγκαταστάσεις υπάρχουν πολλά περισσότερα από όσα βρίσκονται εδώ μέσα», υπογράμμισε ο συνιδρυτής της Microsoft δείχνοντας το δοχείο που βρισκόταν δίπλα του απευθυνόμενος σε ένα φόρουμ στο Πεκίνο για την επανίδρυση των τουαλετών.

«Όταν τα παιδιά παίζουν έξω εκτίθενται συνεχώς σε αυτούς τους κινδύνους. Δεν είναι μόνο ζήτημα ποιότητας ζωής, αφορά ασθένειες, τον υποσιτισμό ακόμα και τον θάνατο» τόνισε.

Στο πλαίσιο του φόρουμ ο Γκέιτς παρουσίασε μια τουαλέτα που δεν χρειάζεται νερό ή δίκτυο υπονόμων και χρησιμοποιεί χημικά για να μετατρέψει τα ανθρώπινα περιττώματα σε λίπασμα.

Η τουαλέτα αυτή δημιουργήθηκε μετά από χρόνια ερευνών βασιζόμενων στην οικονομική στήριξη του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και είναι έτοιμη προς πώληση. Βασίζεται στο ότι διαχωρίζει τα υγρά από τα στερεά περιττώματα.

«Οι τουαλέτες που έχουμε σήμερα απλώς απομακρύνουν τα περιττώματα στο νερό, ενώ αυτές οι τουαλέτες δεν χρειάζονται σύστημα υπονόμου. Παίρνουν τα υγρά και τα στερεά και τα επεξεργάζονται χημικά, στις περισσότερες περιπτώσεις τα καίνε», επεσήμανε ο Γκέιτς στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef, σχεδόν 900 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν τουαλέτα και καταφεύγουν αναγκαστικά στην ύπαιθρο. Στην Ινδία 150 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να μην διαθέτουν τουαλέτες, αριθμός που το 2014 έφτανε τα 550 εκατομμύρια.

Το ίδρυμα Γκέιτς ελπίζει ότι οι νέες τουαλέτες θα τοποθετηθούν αρχικά σε σχολεία και δημόσια κτήρια μέχρι να φτάσουν στο σημείο να είναι οικονομικά προσιτές για το ευρύ κοινό.

Ο Γκέιτς σημείωσε ότι το επόμενο βήμα θα είναι να προωθηθεί η ιδέα της νέας τουαλέτας στους κατασκευαστές ενώ εκτίμησε ότι η αγορά για αυτές θα ξεπεράσει τα 6 δισεκατομμύρια ως το 2030.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση