ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:48
31°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Geek

Με επιτυχία πέρασε πάνω από την «Εσχατη Θούλη» το διαστημικό σκάφος

Newsroom Κ, Αθήνα

Tο «Νέοι Ορίζοντες» πέρασε πάνω από το μυστηριώδες σκοτεινό αντικείμενο διαμέτρου 20 έως 30 χιλιόμετρων, που βρίσκεται κοντά στον Πλούτωνα

Τα σήματα που έχει στείλει στη Γη το διαστημικό σκάφος της NASA, «Νέοι Ορίζοντες» (New Horizons), επιβεβαιώνουν ότι πέταξε επιτυχώς πάνω από το ουράνιο σώμα «Έσχατη Θούλη» (Ultima Thule), το οποίο αποτελεί το πιο απομακρυσμένο ουράνιο σώμα του ηλιακού μας συστήματος, που έχουν προσεγγίσει ποτέ οι ερευνητές.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, το «Νέοι Ορίζοντες» πέρασε πάνω από το μυστηριώδες σκοτεινό αντικείμενο διαμέτρου 20 έως 30 χιλιόμετρων, που βρίσκεται κοντά στον Πλούτωνα, όντας σε «υγιή» κατάσταση. Κατά τους επόμενους μήνες, το διαστημικό σκάφος θα διερύνει τις γνώσεις μας για το διάστημα, στέλνοντας στη Γη φωτογραφίες και άλλες παρατηρήσεις από τα όρια του ηλιακού μας συστήματος.

Λόγω της μεγάλης απόστασης του ουράνιου σώματος από τη Γη, η μετάδοση όλων των πληροφοριών αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Το «Νέοι Ορίζοντες» ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια από τη Γη, με σκοπό την εξερεύνηση του Πλούτωνα. Το διαστημικό σκάφος πέρασε πάνω από τον πλανήτη νάνο τον Ιούλιο του 2015, στέλνοντας φωτογραφίες στη Γη από τριάντα διαφορετικές περιοχές του Πλούτωνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ