ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:08
19°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Geek

Στο iOS13.5 το Face ID θα αντιλαμβάνεται ότι φοράτε μάσκα

Newsroom K

Ταυτόχρονα, άρχισε να υποστηρίζεται ο κώδικας ειδοποιήσεων ανίχνευσης επαφών του κορωνοϊού της συνεργασίας Apple και Google

Όπως αναφέρει το The Verge, η Apple κυκλοφόρησε το iOS 13.5 με δύο νέες δυνατότητες που αναγκάστηκαν να αναπτυχθούν λόγω της πανδημίας COVID-19.

Η πρώτη εκ των δύο αλλαγών έρχεται στο Face ID, για να διευκολύνει το ξεκλείδωμα των κινητών συσκευών της εταιρείας, αν ο χρήστης φορά μάσκα προσώπου, ενώ η δεύτερη φέρνει την υποστήριξη για την πρώτη φάση του συστήματος ανίχνευσης επαφών του κορωνοϊού, που από κοινού αναπτύσσουν οι Apple και η Google.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS, εάν ο χρήστης φορούσε μάσκα προσώπου και προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει το Face ID, για ξεκλειδώσει τη συσκευή του, θα έπρεπε να περιμένει μερικά δευτερόλεπτα προτού η συσκευή να μην καταφέρει να τον αναγνωρίσει (μέσω Face ID), και να του επιτρέψει να εισάγει τον κωδικό πρόσβασης του.

Ωστόσο, στο iOS 13.5, εάν επιχειρήσει κάποιος το ίδιο, η συσκευή θα αναγνωρίζει ότι ο χρήστης φορά μάσκα και η επιλογή για να εισάγει τον κωδικό πρόσβασης του, θα εμφανίζεται άμεσα.

Επίσης, το The Verge σημειώνει ότι το iOS 13.5 υποστηρίζει τον κώδικα ειδοποιήσεων API, ανίχνευσης επαφών του κορωνοϊού, που η Apple και Google συνεργάζονται για να αναπτύξουν.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί από υπηρεσίες δημόσιας υγείας (που χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα), οι οποίες θα αποστέλλουν ειδοποίηση ότι ενδέχεται οι χρήστες να έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει διαγνωστεί με COVID-19.

Πληροφορίες: The Verge

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ