ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
18°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Εστιατόρια

Εύκολο μεξικάνικο φαγητό με κοτόπουλο

Newsroom K

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Χρόνος ψησίματος: 40΄

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

 

Για 3-4 μερίδες

Υλικά

2 κουταλάκια fajita spice

40 γρ. καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι κύμινο

½ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη

200 γρ. (½ συσκευασία) ντομάτες ψιλοκομμένες σε κονσέρβα

450 γρ. κιμά κοτόπουλου

200 γρ. συσκευασμένα έτοιμα ψημένα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα

 

Για να σερβίρουμε

½ αβοκάντο κομμένο σε φέτες

Ψημένο ρύζι

Λίγο τριμμένο τυρί τσένταρ

Γιαούρτι στραγγιστό

Σαλατικά

Φύλλα κόλιανδρου

 

Εκτέλεση

1. Σ’ ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά.

2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τον κιμά κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.

3. Ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 2 λεπτά για να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Τέλος ανακατεύουμε μέσα τα κόκκινα φασόλια.

4. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι, σαλατικά αν θέλουμε, φέτες αβοκάντο, στραγγιστό γιαούρτι, τριμμένο τυρί και sweet chilli sauce.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena's Recipes 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ