ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χοιρινά κότσια με μέλι, μουστάρδα και πατάτες

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα εύκολο πιάτο, το οποίο ακόμα και οι πρωτάρηδες στη μαγειρική μπορούν να ετοιμάσουν. Ακολουθήστε απλά τα βήματά μου και θα έχετε σίγουρα ένα πολύ μαλακό και εύγεστο κρέας.

 

Χρόνος ψησίματος: 5 ώρες

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

 

400-500 θερμίδες ανά μερίδα

 

Για 3-4 μερίδες

Υλικά

2 κότσια γύρω στα 500 γρ. το ένα με το κόκαλο και την πέτσα

4 μεγάλες πατάτες πλυμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

1 κουταλάκι θυμάρι

1 κουταλάκι ρίγανη

1 κουταλιά μέλι

2 κουταλιές μουστάρδα

40 ml ελαιόλαδο

Ο χυμός από 1 πορτοκάλι

Ο χυμός από 1 λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Τοποθετούμε τα κότσια και τις πατάτες σε μια λεκάνη. Τα περιχύνουμε με όλα τα υλικά και ανακατεύουμε έτσι που και τα κότσια και οι πατάτες να αλειφθούν πολύ καλά.

2. Στρώνουμε ένα πυρέξ με αλουμινόχαρτο και λαδόχαρτο και σφραγίζουμε καλά. Τοποθετούμε το κάθε κότσι σε λαδόκολλα. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι 1 φέτα πορτοκάλι.

3. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 5 ώρες. Όταν περάσει ο χρόνος, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και περιμένουμε 15 λεπτά πριν ανοίξουμε το φαγητό.

4. Σερβίρουμε τα κότσια ολόκληρα με τις πατάτες και τα βγάζουμε τα κόκαλα στο τραπέζι.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena's Recipes 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X