ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:06
30°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Good Life

Forbes: Δύο παραλίες της Ελλάδας στις ασφαλέστερες της Ευρώπης

Newsroom K

Φέτος γνωρίζουμε ότι η καλοκαιρινή σεζόν και οι διακοπές μας δεν θα είναι οι ίδιες

Το Forbes ετοίμασε μια λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς παραλίες της Ευρώπης βασιζόμενο στην έρευνα του EBD (European Best Destinations – Οργανισμός Καλύτερων Προορισμών στην Ευρώπη).

Φέτος γνωρίζουμε ότι η καλοκαιρινή σεζόν και οι διακοπές μας δεν θα είναι οι ίδιες παρόλα αυτά Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται ψηλά στους τουριστικούς προορισμούς λόγω των χαμηλών κρουσμάτων κορωνοϊού και των παραλιών.

Στο Top 10 αυτό λοιπόν η Ελλάδα κατέκτησε 2 θέσεις ενώ μεταξύ άλλων βλέπουμε και παραλίες στην Πορτογαλία, Πολωνία, Μάλτα, Λιθουανία κ.α.

Η επιλογή βασίζεται σε διάφορα κριτήρια σύμφωνα με το Forbes, όπως χαμηλή αναλογία λοίμωξης από κορωνοϊό, (από 10 έως 600 φορές λιγότερες περιπτώσεις), το μέγεθος των παραλιών και τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων που διατίθενται στην παραλία ανά άτομο.
Αυτοί οι προορισμοί έχουν επιλεγεί επίσης λόγω της μεγάλης προσφοράς ιδιωτικών βιλών, τουριστικών διαμερισμάτων, μικρών ή μεσαίων ξενοδοχείων με συγκεκριμένες υπηρεσίες υγείας και δεσμεύσεις προς τους ταξιδιώτες, όπως υπηρεσία καθαρισμού και απολύμανσης δωματίων μετά από κάθε διαμονή και σεβασμό για κοινωνικές αποστάσεις.

Βρίσκονται επίσης κοντά σε νοσοκομεία που δεν έχουν υποστεί υπερπληθυσμό κατά τη διάρκεια της κρίσης, με μέσο όρο νοσοκομειακών κρεβατιών ανά κάτοικο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Πρώτη στην Λίστα βρίσκεται η παραλία Μονολίθι Πρέβεζας
Μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί λιγότερο από κορωνοϊό σύμφωνα με το Forbes είναι η Ελλάδα η οποία έχει ήδη λάβει πολλά μέτρα ασφάλειας και υγείας.

Για παράδειγμα, τα φίλτρα κλιματισμού αλλάζονται μετά από κάθε διαμονή και μια απόσταση τεσσάρων μέτρων είναι υποχρεωτική μεταξύ κάθε ομπρέλας παραλίας.

«Γνωστή για την εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, η Πρέβεζα, στη βορειοδυτική πλευρά της χώρας, στις εκβολές του Αμβρακικού κόλπου, οι χρεώσεις για ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ είναι προσιτές και αυτό το καλοκαίρι οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν. Η Ελλάδα έχει επίσης μειώσει τους φόρους σε πτήσεις, τρένα, λεωφορεία και πολλές υπηρεσίες για να προσελκύσει ταξιδιώτες » αναφέρει το άρθρο.

Η παραλία είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης με μήκος 22 χιλιόμετρα και πλάτος έως 80 μέτρα.

Δεύτερη παραλία Χαλικούνας στην Κέρκυρα
Αυτή η παραλία βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας και όπως αναφέρει το άρθρο είναι «Ευλογημένοι από τους θεούς».

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο πράσινα ελληνικά νησιά, με εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα και ο Χαλικούνας είναι μια από τις μεγαλύτερες αμμώδεις παραλίες της.

Η κυβέρνηση λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για ασφαλείς διακοπές, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω.

Με πληροφορίες από Forbes

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ