ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:18
21°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Βραβεία Γαστρονόμου

Γευσιγνωσία Βραβείων Ποιότητας 2017

Του Γιάννη Αδειλίνη

Του Γιάννη Αδειλίνη

Έρχεται η μεγάλη γιορτή των Κύπριων παραγωγών

Ο «Γαστρονόμος» με τα Βραβεία Ποιότητας επιβραβεύει τα τελευταία τέσσερα χρόνια ανθρώπους με τσαγανό, οικογενειακές επιχειρήσεις και εταιρείες που πατούν στην παράδοση και κοιτάζουν στο μέλλον. Στη λίστα των βραβείων θα προστεθούν έντεκα ονόματα, τα οποία θα αποκαλυφθούν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στην εμβληματική αίθουσα της Πύλης Αμμοχώστου, στη Λευκωσία.

Για την επιλογή των προϊόντων προηγήθησαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις στα τραπέζια της γευσιγνωσίας. Με διευρυμένες επιτροπές που περιελάμβαναν δημοσιογράφους γεύσεις, σεφ, εμπόρους, σομελιέ, ειδικούς επιστήμονες και βεβαίως συνεργάτες του «Γ», επελέγησαν τα φετινά προϊόντα με τη διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας. Όλοι έπαιρναν μέρος ως απλοί καταναλωτές και όχι με τις επιστημονικές ή άλλες ιδιότητές τους, αλλά όλοι είναι γνώστες των προϊόντων που δοκίμασαν.

Η Καθημερινή και ο «Γ» τους ευχαριστεί θερμά γιατί προσέφεραν ανιδιοτελώς τις γνώσεις και τον πολύτιμο χρόνο τους, βοηθώντας τα μέγιστα στην επιλογή των φετινών Βραβείων Ποιότητας. Ήταν μια «δύσκολη» δουλειά. Για άλλη μία φορά, συνειδητοποιήσαμε, δοκιμάζοντας κυπριακά χαλλούμια, λούντζες, χοιρομέρια, μαρμελάδες, μέλια και κρασιά, πόσο ευλογημένος είναι ο τόπος μας, τουλάχιστον ως προς κάποια από τα προϊόντα που παράγει.

Η τελική γευσιγνωσία των προϊόντων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου σε μια υπέροχη αίθουσα του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία από ενδεκαμελή κριτική επιτροπή, η οποία επέλεξε τα προϊόντα που εξασφάλισαν την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία τους.

Στα Βραβεία Ποιότητας 2017 διαγωνίζονται εκλεκτά προϊόντα σε δέκα κατηγορίες: Παραδοσιακό Προϊόν, Χαλλούμι, Εξαιρετικής Ποιότητας, Ποτό, Ετικέτας και Συσκευασίας, Καινοτομίας, Εξαγωγών, Εστιατόριο, Τιμής Ένεκεν, ενώ φέτος θεσμοθετήθηκε κι ένα νέο βραβείο, με τίτλο «Ευρείας Κατανάλωσης», που θα δίνεται με κριτήριο της αξιοποίηση της τοπικής παραγωγής και τον συνδυασμό καινοτομίας και εξωστρέφειας.

Κύριος χορηγός των Βραβείων Ποιότητας Γαστρονόμος 2017 είναι η Τράπεζα Κύπρου, υποστηρικτής Κυπρίων Παραγωγών οι υπεραγορές Σκλαβενίτης, υποστηρικτής Πολιτισμού ο ΟΠΑΠ και βραβείου Εστιατορίου η
Ζιβανία ΛΟΕΛ.

Η κριτική επιτροπή

Στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου όπου πραγματοποιήθηκε η τελική γευσιγνωσία των βραβείων, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε τους:
Μαριλένα Ιωαννίδου - ερευνήτρια κυπριακής γαστρονομίας και συνεργάτη του «Γ», Άγγελο Ρέντουλα - αρχισυντάκτη των γαστρονομικών εκδόσεων της ελληνικής «Καθημερινής», Ντένη Καλλιβωκά - δημοσιογράφο γεύσης κρασιού και ποτού, Φώτη Παπαδήμα - επίκουρο καθηγητή του τμήματος Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του ΤΕΠΑΚ, Χριστόφορο Πέσκια - σεφ και συνεργάτη του «Γ», Ανδρέα Εμμανουήλ - οινολόγο, σομελιέ και πρόεδρο του Ομίλου Οινοφίλων Κύπρου, Αθηνά Λοϊζίδου - σεφ και συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής, Γιώργο Χατζηκυριάκο - ιδιοκτήτη κάβας Spectus, Σάντη Αντωνίου - blogger και δημοσιογράφο γεύσης, Μάριο Κωνσταντινίδη - head σομελιέ, και Γιάννη Αδειλίνη - δημοσιογράφο και υπεύθυνο των Βραβείων Ποιότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ