ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:21
31°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Μόδα

Ισραηλινό streetwear brand πρεσβεύει το πιο υπέροχο και επίκαιρο μήνυμα

Newsroom K

Dυο νεαροί, το 2017 πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν το δικό τους brand, με στόχο να εκφράσουν την οπτική τους για το ισραηλινοπαλαιστινιακό ζήτημα

Χωρίς καμία αμφιβολία, όλοι γνωρίζουμε πως ο Ερντογάν αποκαλεί «Πηγή ειρήνης» τη στρατιωτική επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Βόρεια Συρία, που σκοπεύει στην εξόντωση των Κούρδων μαχητών. Στο σημείο αυτό θα αναρωτιέστε ποιος ο λόγος που αναφέρω μια πολιτική είδηση σε ένα κείμενο με fashion θεματολογία. Προφανώς γιατί η μόδα έχει πολλές προεκτάσεις και σκοπούς. Εξακολουθείτε να μην αντιλαμβάνεστε την αιτία; Θα σας εξηγήσω αμέσως. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία υπενθύμισε σε όλους μας το “χάος” που επικρατεί στην Μέση Ανατολή και την ίδια στιγμή φανέρωσε ανθρώπους που μάχονται υπέρ της ειρήνης και της ενότητας… ανθρώπους που δεν ξεχωρίζουν καταγωγές και πολιτικές σκοπιμότητες. Ανάμεσά τους και οι Ισραηλινοί Amit Luzon και Eyal Eliyahu, δημιουργία του streetwear brand Adish.

Από αριστερά στα δεξιά: Amit Luzon και Eyal Eliyahu.

Οι δυο νεαροί, σύμφωνα με το esquire.com, το 2017 πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν το δικό τους brand, με στόχο να εκφράσουν μέσα από την μόδα την οπτική τους για το ισραηλινοπαλαιστινιακό ζήτημα. Με πιο απλά λόγια, οι δυο fashion designers θέλησαν μέσα από το brand τους να μιλήσουν για όλα αυτά που ενώνουν Ισραηλινούς και Παλαιστινίους στην πράξη, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία των δύο λαών.

Η ονομασία της εταιρείας τους, μπορεί στα ελληνικά σημαίνει “απάθεια”, αλλά κάθε άλλο παρά αυτό είναι.

"Σε μία εποχή που το Ισραήλ και ο κόσμος γενικότερα παρακολουθεί με απάθεια όσα συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή, εμείς επιλέγουμε με τον τρόπο μας να ενεργήσουμε, χτίζοντας ένα σύγχρονο streetwear brand με ένα σκοπό που ξεπερνά τα στενά όρια της μόδας", δηλώνει ο Luzon στο βρετανικό Esquire. Την ίδια στιγμή ο Eliyahu τονίζει: "Η συνεργασία μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη είναι η μόνη λύση για να δοθεί ένα τέλος στη διένεξη".

Όπως είναι αναμενόμενο, η προσπάθειά τους αυτή δεν είναι εύκολη. Οι δυο τους δέχονται συχνά υβριστικά μηνύματα. Αυτό βέβαια δεν τους εμποδίζει, γιατί ήξεραν από την αρχή πως ο φανατισμός υπάρχει έντονα στην Μέση Ανατολή.

Σήμα κατατεθέν των δημιουργιών τους είναι τα χειροποίητα παλαιστινιακά κεντήματα. Παρά όμως τα παραδοσιακά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις δημιουργίες τους, ο Amit Luzon και ο Eyal Eliyahu προσπαθούν να ενσωματώσουν μοντέρνες πινελιές και να τα ενσωματώσουν στο σύγχρονο streetwear.

 

Πηγή: Must

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ