ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Μόδα

Ο Versace παύει να χρησιμοποιεί δέρμα από καγκουρό

Newsroom K

Οι φιλοζωικές οργανώσεις επικρότησαν την απόφαση

Σε μια κίνηση mat προχώρησε ο οίκος Versace, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την Αυστραλία τους τελευταίους μήνες. Ο γνωστός οίκος, ανακοίνωσε ότι δεν θα χρησιμοποιεί από εδώ και στο εξής δέρμα από καγκουρό για τις συλλογές του.

Όπως ήταν φυσικό, οι φιλοζωικές οργανώσεις επικρότησαν την απόφαση αυτή και εμείς θα πούμε... καιρός ήταν.

Μετά τις θανατηφόρες πυρκαγιές στην Αυστραλία και άλλοι μεγάλοι οίκοι αποφάσισαν να κάνουν σημαντικές αλλαγές στις συλλογές τους. Ένας από αυτούς και ο Balenciaga, ο οποίος έχει δημιουργήσει ειδική συλλογή, η οποία συμβάλει στην διατήρηση της αυστραλιανής πανίδας. Ο οίκος Versace, με αυτή του την κίνηση προστατεύει τα ζώα και συμβάλει στην μη έκλειψη του είδους.

Είναι λυπηρό αν σκεφτεί κανείς ότι, κάθε χρόνο, πάνω από 2 εκατομμύρια καγκουρό σκοτώνονται για εμπορικά συμφέροντα και σκοπούς, με αποκορύφωμα την φετινή χρονία που οι πυρκαγιές έπληξαν ένα μεγάλο μέρος τους. Η Donatella Versace, το 2018, είχε κάνει άλλη μια «πράσινη» κίνηση όταν σταμάτησε να χρησιμοποιεί γούνα από ζώα για τα ρούχα της «Η γούνα; Είναι ξεπερασμένη, δεν θέλω να σκοτώσω ζώα για τη μόδα».

Ο οίκος ανέφερε στην The Guardian ότι: «Μπορούμε μόνο να συγχαρούμε τον εαυτό μας για αυτή την υπεύθυνη στάση. Οι πυρκαγιές που κατέστρεψαν την πανίδα της Αυστραλίας θα έχουν δραματικές συνέπειες στη φύση.» Σύμφωνα με την The Guardian, η Ευρώπη είναι η πιο σημαντική αγορά για την Αυστραλία στις πωλήσεις δέρματος καγκουρό.

Εμείς ελπίζουμε ακόμα περισσότερα brands να ακολουθήσουν τον οίκο Versace και Balenciaga, σκεπτόμενοι περισσότερο το περιβάλλον και όσους κατοικούν σε αυτό.

 

Πηγή: must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ