ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:01
22°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Μόδα

Αντιδράσεις για τη διπλή υποψηφιότητα Ford στα βραβεία CFDA

Newsroom K

Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ο πρόεδρος Ford ανακοινώθηκε ότι είναι υποψήφιος σε δύο κορυφαίες κατηγορίες

Μπορεί τα φετινά βραβεία CFDA, που θεωρούνται τα Όσκαρ της μόδας, να αναβλήθηκαν, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, αλλά οι βολές εναντίον του προέδρου του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής Tom Ford από ανθρώπους του χώρου ξεκίνησαν.

Την εβδομάδα που πέρασε ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία και ξεκίνησε μία έντονη κριτική, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι κάθε χρόνο βραβεύονται τα ίδια πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο Ford.

Ο γνωστός σχεδιαστής Naeem Khan δημοσίευσε: «Είναι οι ίδιοι υποψήφιοι κάθε χρόνο... Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε. Υποθέτω ότι πρέπει να είσαι λευκός ή ο πρόεδρος του CFDA για να είσαι υποψήφιος. Σύγκρουση συμφερόντων και αιμομιξία».

Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ο πρόεδρος Ford ανακοινώθηκε ότι είναι υποψήφιος σε δύο κορυφαίες κατηγορίες. Για την ανδρική και γυναίκεια του συλλογή και για σχεδιαστής της χρονιάς, παρόλο που στο παρελθόν του είχε απονεμηθεί το βραβείο για τα Επιτεύγματα της Ζωής του καθώς και έξι ακόμα βραβεία στη συνέχεια.

Μάλιστα η κριτικός μόδας των «New York Times» Vanessa Friedman είχε προτείνει ότι εάν κάποιος βραβευτεί για τα επιτεύγματα της ζωής του, τότε θα έπρεπε να μην μπορεί να είναι υποψήφιος σε ο,ποιαδήποτε άλλη κατηγορία ξανά.

Στον «χορό» των σχολιαστών μπήκαν και πολλοί λάτρεις της μόδας, οι οποίοι σχολίασαν στο διαδίκτυο: «Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί σχεδιαστές BIPOC και POC... Όλο αυτό είναι τόσο βαρετό».

 

 

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ