ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:19
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Ομορφιά

Τρόποι για να ανανεώσεις το βλέμμα σου

Newsroom K

Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται να προχωρήσουμε σε βλεφαροπλαστική;

Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης μάς εξηγεί τι είναι η βλεφαροπλαστική, ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης αυτής και ποια τα αποτελέσματά της.

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Συνήθως, είναι μια αισθητική διαδικασία, που βοηθά στη βελτίωση της εμφάνισης των βλεφάρων μας. Μερικές φορές ονομάζεται και «ανόρθωση ματιού». Μια τέτοια διαδικασία μπορεί να συμπεριλάβει είτε τα πάνω είτε τα κάτω βλέφαρα ή και τα δύο.

Τι αποτέλεσμα θέλουμε να πετύχουμε;

Από τους πρωταρχικούς σκοπούς του χειρουργείου είναι να επιτύχουμε μια φυσική αναζωογονημένη και ανανεωμένη εμφάνιση και οπωσδήποτε να αποφύγουμε οποιοδήποτε είδος πλαστικού χειρουργικού στίγματος, δηλαδή υπερβολικής εμφάνισης.

Ποια η διαφορά της άνω βλεφαροπλαστικής με την κάτω;

Στην άνω βλεφαροπλαστική το περίσσιο δέρμα και λίπος αφαιρείται. Άλλες βελτιωτικές διαδικασίες μπορούν να γίνουν, όπως λείανση του δέρματος με λέιζερ και σταθεροποίηση της αύξησης των βλεφάρων. Τυπικά, μία τέτοια διαδικασία θεωρείται ως αισθητική επέμβαση και γι’ αυτό δεν καλύπτεται από τις ασφαλιστικές. Η κάτω βλεφαροπλαστική είναι μια αρκετά πιο πολύπλοκη επέμβαση σε σχέση με την άνω. Έτσι, κάθε ασθενής θα πρέπει να αξιολογείται ξεχωριστά, καθώς η διαδικασία εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ατόμου. Στη βασική διαδικασία, το δέρμα τεντώνεται και οποιοδήποτε περιττό λίπος αφαιρείται.

Υπάρχει κάποια θεραπεία που συνδυάζεται με τη βλεφαροπλαστική;

Πάντα την ίδια στιγμή με την κάτω βλεφαροπλαστική προωθείται και η διαδικασία της κανθοπλαστικής, κατά την οποία γίνεται ανόρθωση της έξω κάνθου με τέτοιο τρόπο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένα νέο πιο αναζωογονημένο σχήμα ματιών, με πιο έντονη υποστήριξη των κάτω βλεφάρων, όπως πρέπει δηλαδή να είναι.

Σε τι βοηθά ο συνδυασμός αυτός;

Αυτός ο χειρισμός μάς βοηθάει, ώστε να αποφύγουμε την εμφάνιση επιπλοκών, όπως τη στροφή των βλεφάρων προς τα έξω και την εμφάνιση στρογγυλών ματιών στο περίσσευμα των κάτω βλεφάρων μετά τη βλεφαροπλαστική. Την ίδια στιγμή, βέβαια, μας δίνει εγγύηση για μακροχρόνια αποτελέσματα.

Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται να προχωρήσουμε σε βλεφαροπλαστική;

Σε περιπτώσεις όπως η βλεφαρόπτωση, η στροφή των βλεφάρων προς τα έξω και προς τα μέσα και η ανάγκη για αναδόμηση των βλεφάρων.

-Βλεφαρόπτωση: Σε αυτή την περίπτωση το βλέφαρο από μόνο του πέφτει και ίσως μερικώς καλύψει την κόρη του οφθαλμού. Τότε, δεν διορθώνεται μόνο αφαιρώντας το περισσευούμενο δέρμα, αλλά απαιτείται ειδική επέμβαση πτώσεως. Στους ενήλικες, η αρχή της πτώσης συνήθως προκαλείται από τέντωμα των μυών που ανορθώνουν τα βλέφαρα. Σε σπάνια περιστατικά η πτώση μπορεί να οφείλεται σε μία συστολική διαταραχή, όπως μυασθένεια ή μυϊκή δυστροφία. Στα παιδιά συνήθως φαίνεται κατά τη γέννηση και σύμφωνα με τη διαδικασία ανάπτυξης του αντίστοιχου μυός.

-Γύρισμα βλεφάρων προς τα έξω και προς τα μέσα. Και στις δύο περιπτώσεις, μπορεί να προκληθεί ερεθισμός του ματιού και υπερβολικό δάκρυσμα. Η διόρθωση στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι περίπλοκη, αν και σε κάποιες από αυτές ίσως απαιτηθεί μυοτομία. Όπως σημειώθηκε προηγουμένως, το γύρισμα των βλεφάρων προς τα έξω μπορεί να συμβεί όταν κάποια προληπτικά μέτρα δεν έχουν ληφθεί στο χειρουργείο.

-Αναδόμηση βλεφάρων: Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες είναι απαραίτητο να αναδομήσουμε ένα ή ολόκληρο το μέρος ενός βλεφάρου, αφαιρώντας έναν καλοήθη όγκο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις προβαίνουμε σε αναδόμηση ολόκληρης της έκτασης των κάτω και άνω βλεφάρων με πιο περίπλοκο τρόπο, με χειρουργικές διαδικασίες κρημνών ή micro.

Πηγή: Must

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ