ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλκαλική δίαιτα: η δίαιτα που επιλέγουν οι διάσημοι

Πώς προσδιορίζεται η αλκαλική διατροφή και ποια τα οφέλη της για τον οργανισμό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τελευταία γίνεται όλο και περισσότερος ντόρος για τη λεγόμενη αλκαλική δίαιτα, την οποία και επιλέγουν όλο και περισσότερες διάσημες, μεταξύ των οποίων και η Βικτόρια Μπέκαμ.

Στα μεγαλύτερα προτερήματά της, σύμφωνα με τις διάσημες και τους διατροφολόγους είναι ο ισχυρισμός περί άμεσης απώλειας κιλών και περί απόκτησης ιδιαίτερης ευεξίας.

Δημιούργημα της σεφ Νατάσας Κόρετ και της διατροφολόγου Βίκυ Έντγκσον, η νέα αλκαλική δίαιτα βασίζεται στην ισορρόπηση του Ph. Κόρετ και Έντγκσον φαίνεται να υποστηρίζουν ότι με την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκαλικών τροφίμων και με τη μειωμένη κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων, αλκοόλ και σακχάρων, καταφέρνουμε να μειώσουμε το λίπος. Επιπλέον, στα πλεονεκτήματα της αλκαλικής δίαιτας περιλαμβάνεται και η εξασφάλιση της υγείας των οστών, η αύξηση των επιπέδων ενέργειας και μνήμης και η αντιμετώπιση των πονοκεφάλων, των καρδιακών ασθενειών και της αϋπνίας.

Προσδιορίζοντας την αλκαλική δίαιτα

Τα λαχανικά, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια, οι ρίζες και άλλα τρόφιμα, παράγουν αλκαλικά μετά την πέψη και πάνω σε αυτά τα είδη τροφών βασίζεται το συγκεκριμένο είδος δίαιτας.

Το συγκεκριμένο είδος διατροφής, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, έχει στόχο την εξισορρόπηση του Ph, λαμβάνοντας υπόψη ότι το αίμα στο σώμα έχει Ph που κυμαίνεται μεταξύ 7,35-7,45 και είναι ουσιαστικά αλκαλικό. Επισημαίνεται ότι δίαιτες με πολλά οξέα δύναται να δημιουργήσουν ανισορροπίες στο επίπεδο του Ph, ενώ τα πολλά οδηγούν τον οργανισμό σε απώλεια βασικών μετάλλων, όπως είναι το μαγνήσιο, το νάτριο κ.ά.

Οφέλη της αλκαλικής δίαιτας

Στα μεγαλύτερα οφέλη της αλκαλικής δίαιτας περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών, η γρήγορη απώλεια βάρους, η σωστή λειτουργία του οργανισμού και η αποφυγή πολλών ασθενειών. Επιπρόσθετα, βοηθάει στην πρόληψη και θεραπεία της αρθρίτιδας. Στα οφέλη της αλκαλικής διατροφής συγκαταλέγεται και η βελτίωση της ενέργειας, της συγκέντρωσης και της διάθεσης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συγκεκριμένη δίαιτα αναπλάθει τα κύτταρα και βοηθάει το σώμα να αποβάλλει γρήγορα κιλά, μιας και αυξάνει τον μεταβολισμό του λίπους.

Επιπλέον, η διατροφή αυτή προσφέρει ορατή ανάπλαση της επιδερμίδας, ενώ έχει οφέλη και στις εντερικές διαταραχές, το πρήξιμο κ.ά., βοηθώντας, επίσης, στην καταπολέμηση της κούρασης και τους άγχους.

 

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

X