ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

4 tips για το πρώτο ραντεβού μετά την καραντίνα

Ένα από τα κυριότερα πράγματα που επηρέασε η καραντίνα, πέραν από την ψυχολογία μας, ήταν και το φλερτ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με τα σύγχρονα δεδομένα και τη νέα καθημερινότητά μας, κάποια πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά... και όχι, δεν εννοούμε την κατ΄οίκον εργασία ή την αγορά φαγητού με μάσκες και γάντια. Καλά, και αυτό ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς αλλά ένα από τα κυριότερα πράγματα που επηρέασε η καραντίνα, πέραν από την ψυχολογία μας, ήταν και το φλερτ.

Πολλοί λένε πως δεν υπάρχει πλέον φλερτ μετά την καραντίνα, πως τα δύο μέτρα απόσταση σκοτώνουν το ρομαντισμό. Είστε και εσείς ανάμεσα σε αυτά τα άτομα που πιστεύουν τα πιο πάνω; Τότε συνεχίστε να διαβάζεται γιατί η κατάσταση γίνεται πικάντικη.

Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα απέχουν πολύ από το ''δεν υπάρχει φλερτ στις μέρες μας'’, απλά ήρθε η ώρα να γίνουμε όλοι μας λίγο πιο δημιουργικοί όσον αφορά στο θέμα αυτό. Το φλερτ δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο, και όσοι είναι διατεθειμένοι να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο και να περάσουν από αυτή τη δοκιμασία του ‘’2 μέτρα απόσταση’’ φλερτ, το μόνο σίγουρο είναι πως θα μάθουν πολλά για τον εαυτό τους. Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα κάποια πράγματα: Tο φλερτ δεν χρειάζεται να έχει οποιαδήποτε σωματική επαφή για να κάνει κάποιον να νιώσει όμορφα ή να καταλάβει πως σας έλκει.

Οι περισσότεροι singles εκεί έξω, το πιο πιθανό, να κρατούσατε τους εαυτού σας απασχολημένους καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια της καραντίνας, συνομιλώντας με κάποιο άτομο που σας άρεσε. Είτε ήταν μια παλιά σας γνωριμία είτε ένα εντελώς καινούργιο άτομο που γνωρίσατε σε κάποιο dating app. Όπως και να έχει… το να μιλάμε με κάποιο άτομο διαδικτυακός, με το οποίο ξέραμε πολύ καλά, πως δεν θα βλέπαμε στο σύντομο μέλλον… ίσως και να μας καθησύχαζε λιγάκι. Είναι φυσικό να νιώθουμε πιο ελεύθεροι με το να μιλάμε με κάποιον στο διαδίκτυο παρά πρόσωπο με πρόσωπο εφόσον βρισκόμαστε στο οικείο περιβάλλον μας και γενικότερα είμαστε πολύ πιο άνετοι με το να εκφράσουμε ορισμένες σκέψεις κτλ.

1. Η επαφή
Ήρθε όμως (επιτέλους) το τέλος της καραντίνας… και αυτό, για μερικούς ίσως να συνεπάγεται με την αντιμετώπιση του πρώτου τους ραντεβού. Η αλήθεια είναι πως το άγχος, ο ενθουσιασμός και νευρικότητα να είναι μερικά από τα συναισθήματα που θα σας κατακλύσουν πριν από αυτή την επική συνάντηση. Πρώτα απ’ όλα δεν ξέρετε εάν πρέπει να φιλήσετε στο μάγουλο το άτομο αυτό, να δώσετε μια φιλική αγκαλιά ή απλά μια χειραψία… ναι το γνωρίζουμε, είναι κάπως άβολο, έως και πολύ! Αλλά όπως και να το κάνουμε, safety comes first. Μιλήστε πρώτα με το άτομο που σας ενδιαφέρει και προετοιμάστε το έδαφος από πριν. Μην αρχίσετε να ψεκάζεται τον άλλο με αντισηπτικά και οινόπνευμα γιατί θα φύγει τρέχοντας (obviously).

2. Η πίεση
Επίσης, μην πιέσετε το άλλο άτομο για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης. Ίσως κάποιοι να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα καθημερινότητα. Εάν δείτε όμως πως ούτε μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα το άτομο αυτό δεν είναι ‘’έτοιμο’’ για τη συνάντησή σας, τότε πολύ απλά προχωρήστε παρακάτω. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούσαν με άλλα άτομα στην καραντίνα για τον απλούστατο λόγο, τη βαρεμάρα. Φιλική συμβουλή... απλά προχωρήστε και μη χάνετε άλλο τον χρόνο σας, αρκετά τον χάσατε στην καραντίνα, σωστά;

3. Ο τόπος και ο χρόνος
Με την επαναλειτουργία των μπαρ λοιπόν, των εστιατορίων και των καφετεριών, δεν είναι και τόσο δύσκολο να κανονίσετε ένα πρώτο ραντεβού, αλλά μια όμορφη εναλλακτική λύση ή ιδέα, θα ήταν η στροφή προς την φύση (τόσο καιρό πηγαίνατε για τρέξιμο από’ δω και από κει… γιατί όχι και τώρα για ένα χαλαρό περπάτημα). Θα έχετε την ευκαιρία να είστε μακριά από την πολυκοσμία (που είναι ασφαλέστερο) και να αφιερώσετε τον χρόνο σας συζητώντας και μαθαίνοντας πράγματα ο ένας για τον άλλο. Μια επίσκεψη στο πάρκο ίσως σας κάνει να νιώσετε ξανά 16 χρονών, αλλά σίγουρα θα έχει πλάκα.

4. Μάλλον όχι αυτό που περιμένατε
Εάν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολογίζατε και η συζήτηση δεν είναι και τόσο ομαλή όσο ήταν στα μηνύματα, δώστε σε αυτό το άτομο τον χρόνο του... μια δεύτερη ευκαιρία. Είμαστε σίγουροι πως θα νιώθει την ίδια νευρικότητα που θα νιώθετε και εσείς. Δεν είναι εύκολο πράγμα να συναντάς κάποιον για πρώτη φορά μετά από 2 μήνες (και βάλε), ειδικότερα όταν τα μόνα άτομα που βλέπατε τον τελευταίο καιρό, ήταν η οικογένειά σας. Στην συνέχεια βέβαια, εσείς θα είστε ο κριτής για το αν αυτό το άτομο αξίζει τον κόπο να γνωρίσετε περισσότερο και εις βάθος ή ήταν απλά μια φάση της καραντίνας.

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

X