ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αμύγδαλα, το υπερόπλο της διατροφής

Τα αμύγδαλα εκτός από πολύ ιδιαίτερη γεύση παρέχουν πλήθος ευεργετικών στοιχείων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το αμύγδαλο είναι ένα super food σημαντικό για την καλή μας υγεία. Είναι καρπός της αμυγδαλιάς, ενός δέντρου που αποτελεί σύμβολο αναγέννησης, υγείας, ελπίδας, καλοτυχίας. Συμβολίζει ακόμα τον πλούτο, την ευμάρεια, τη σοφία, τη γονιμότητα αλλά και βίο ανθόσπαρτο. Γι’ αυτό και το αμύγδαλο προσφέρεται σε γάμους με μέλι ή ζάχαρη.

Τα αμύγδαλα εκτός από πολύ ιδιαίτερη γεύση παρέχουν πλήθος ευεργετικών στοιχείων σε εκείνον που τα καταναλώνει, καθώς είναι πλούσιες πηγές πρωτεΐνης, βιταμίνης Ε, φυτικών ινών και πολλών σημαντικών αμινοξέων. Περιέχουν ακόμα χαλκό, βιταμίνες της ομάδας Β, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο και υγιή λιπαρά. Επειδή, όμως, περιέχουν υψηλές περιεκτικότητες σε μονοακόρεστα λιπαρά και θερμίδες, καλό είναι να διατηρείτε το μέτρο στην κατανάλωσή τους και να περιορίζεστε σε μια χούφτα την ημέρα.

Η θρεπτική τους αξία, λοιπόν, είναι σημαντική και η δράση τους απλώνεται σε ένα μεγάλο πεδίο καταστάσεων, από τις οποίες ακολουθούν οι 10 σημαντικότερες.

Ρίχνουν τη χοληστερίνη, ρυθμίζουν τον διαβήτη, προστατεύουν την καρδιά, ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία, βοηθούν στην απώλεια του βάρους, προστατεύουν το έμβρυο, καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα, δυναμώνουν τα κόκκαλα, διατηρούν λαμπερή την επιδερμίδα και βοηθούν στην υγεία των μαλλιών.

Πηγή: Must.com.cy

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση