ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:40
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Θέματα

Γιατί το παντζάρι είναι το φάρμακο της φύσης

Newsroom K

Είναι σύμμαχος της καλής υγείας και ευεξίας μας

Όσοι δεν τρώτε παντζάρια ή κοκκινογούλια πρέπει να αναθεωρήσετε…Είναι σύμμαχος της καλής υγείας και ευεξίας μας, για αυτό και θα πρέπει να τα εντάξετε στο καθημερινό σας διατροφικό πλάνο.

Πώς μας βοηθούν; 

- Από τη διατήρηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα μέχρι τη βελτίωση της σεξουαλικής σας αντοχής, αυτό το λαχανικό είναι γνωστό ότι συμβάλλει στη θεραπεία σε πολλές ασθένειες. 

- Τα παντζάρια μειώνουν τα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης, καταπολεμούν την οστεοπόρωση, είναι “ασπίδα” στην αναιμία, αφού περιέχουν σίδερο.

- Μειώνουν τη δυσκοιλιότητα ενώ, το σημαντικότερο, δρουν ως σούπερ αντικαρκινικά, χάρη στην πλούσια ισχυρή φυτική χρωστική και αντιοξειδωτική ουσία, τη βητακυανίνη, η οποία δίνει το βαθύ κόκκινο χρώμα σε αυτό το λαχανικό. 

- Η βητακυανίνη μπορεί να περιορίσει τη βλάβη που προκαλούν στον οργανισμό οι ελεύθερες ρίζες, αλλά και να αναστείλει τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων στο στομάχι, το έντερο, τους πνεύμονες και το νευρικό σύστημα, σύμφωνα με κάποιες έρευνες.

Επίσης, την επόμενη φορά που θα έχετε στο τραπέζι σας κοκκινογούλια, σκεφτείτε ότι σάς ομορφαίνουν αφού περιέχουν διοξείδιο του πυριτίου, που είναι ζωτικής σημασίας για το υγιές δέρμα, τα νύχια, τους συνδέσμους, τους τένοντες και τα οστά.

Πηγή: Must.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ