ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τι μπορεί να πάθετε αν σταματήσετε να πίνετε καφέ καθημερινά;

5 πράγματα που θα προσέξετε

must.com.cy

Μαρία Σάββα

Εάν κάθε μέρα καταναλώνεται ποτά που περιέχουν καφεΐνη, τότε αν ποτέ αποφασίσετε να κάνετε ένα διάλλειμα και να σταματήσετε να την καταναλώνεται καθημερινά, υπάρχει ένας αριθμός συμπτωμάτων που θα νιώσετε. Δείτε πέντε πράγματα που θα προσέξετε εάν σταματήσετε να καταναλώνεται καφεΐνη καθημερινά.

Μειωμένο Άγχος

Η καφεΐνη σας δίνει ένα τράνταγμα ενέργειας, αλλά μερικές φορές αυτό το τράνταγμα μπορεί να αντικατοπτρίζει τα συμπτώματα του άγχους: νευρικότητα, ταχυπαλμία, ακόμη και αισθήματα πανικού. Όσο λιγότερη καφεΐνη καταναλώνετε, τόσο λιγότερο προκαλείτε αυτή την απόκριση και το άγχος που την συνοδεύει.

Καλύτερος ύπνος

Η καφεΐνη μία από της πιο γνωστές λύσης να καταπολεμήσετε την υπνηλία. Επομένως, είναι λογικό ότι η αποκοπή της θα σας επιτρέψει να κοιμηθείτε καλύτερα. Στην πραγματικότητα, αν αφήσετε πίσω ένα ρόφημα καφεΐνης ακόμα και 6 ώρες πριν τον ύπνο, μπορεί να ενοχλήσει τον ύπνο σας.

Λιγότερες επισκέψεις στην τουαλέτα

Η καφεΐνη μπορεί να λειτουργήσει σαν καθαρτικό. Αυτό σας κάνει να χρειάζεται να πηγαίνετε περισσότερο στην τουαλέτα. Εάν περιορίσετε τον καφέ ειδικά, μπορεί να μειώσει τις επισκέψεις στην τουαλέτα και να επαναφέρει την παραγωγή ούρων σας στο κανονικό.

Πιο δυνατά και πιο λευκά δόντια

Ο καφές, τα αναψυκτικά και το τσάι είναι τρία από τα πιο κοινά ροφήματα καφεΐνης. Όλα μπορούν να «λερώσουν» τα δόντια σας με την οξύτητα και το χρώμα τους. Η καφεΐνη τους επίσης στεγνώνει το στόμα σας. Το σάλιο είναι μια πρωταρχική άμυνα ενάντια στα βακτήρια, επομένως όσο λιγότερα έχετε, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος τερηδόνας.

Συμπτώματα στέρησης

Εάν η καφεΐνη αποτελεί μεγάλο μέρος της καθημερινής σας διατροφής, η απομάκρυνσή της μπορεί να έχει μια σειρά από δυσάρεστα αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα. Αυτά περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, κούραση, υπνηλία, πεσμένη διάθεση, δυσκολία συγκέντρωσης και δυσφορία. Θα αρχίσετε να αισθάνεστε συμπτώματα μία ή δύο μέρες μετά τη διακοπή. Μπορούν να διαρκέσουν οπουδήποτε από 2 έως 9 ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση