ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
24°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Good Life

Ποιες χώρες αναμένονται να ανοίξουν σύντομα για τουρίστες;

Newsroom K

4 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, ελπίζουν σύντομα να υποδεχτούν τουρίστες

Μετά από τόσο καιρό σε καραντίνα, κάποιες χώρες χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα σε σημείο που ετοιμάζονται, με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, να ανοίξουν τα σύνορα τους για να υποδεχτούν τουρίστες. Χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και πολλές χώρες ακόμα επιβάλλουν την καραντίνα σε επισκέπτες. Ωστόσο, 4 χώρες ελπίζουν πως τους επόμενους μήνες θα μπορούν να ανοίξουν ξανά τα αεροδρόμια.

Ιταλία

''Ναι'' η Ιταλία ήταν ίσως η χώρα της Ευρώπης με τους περισσότερους θανάτους κατά την πανδημία. Τώρα όμως σημειώνει χαμηλά ποσοστά μετά από δυο μήνες και ακόμα θεωρεί πως τους επόμενους μηνες θα μπορέσει να αρχίσει να επιστρέφει στα παλιά της δεδομένα, όσον αφορά τον τουρισμό.

Ο Υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Dario Franceshini είχε πει σε τοπικά Μέσα: ''Στη συνάντηση των υπουργών τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εισηγήθηκα μια συμφωνία κανόνων ασφαλείας με σεβασμό στο ρίσκο της μετάδοσης του ιού, που θα επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση τουριστών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

Ωστόσο θεωρητικά θα ξεκινήσει πρώτα ο εσωτερικός τουρισμός πριν καλοσωρίσουν επισκέπτες άλλων χωρών.

Κύπρος

Με τα κρούσματα στο νησί μας να έχουν μειωθεί σημαντικά, ο Υφυπουργός Τουρισμός Σάββας Περδίος θεωρεί πως από τον Ιούνιο και μετά θα μπορούμε να υποδεχτούμε τουλάχιστον τουρίστες από τη Βρετανία.

''Τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά τελευταία. Τώρα, σαν σχέδιο εξόδου, ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε ξανά το νησί σαν τουριστικό προορισμό από τα μέσα Ιουνίου. Αυτό είναι το όραμα μας''.

Ταϊλάνδη

Ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ασίας, κυρίως για καλοκαιρινές διακοπές, είναι η Ταϊλάνδη. Η Ασιατική χώρα είχε σταματήσει την έλευση τουριστών, με το μέτρο αυτό να κρατά μέχρι τις 30 Μαϊου. Ο Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού, Phiphat Ratchakitprakarn, δήλωσει ότι στοχεύουν σε ένα πλάνο που θα προσελκύσει συγκεκριμένες ομάδες ταξιδιωτών, σε συγκεκριμένες περιοχές. Τα νησιά Πουκέτ, Koh Samui και Koh Phangan θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στα πρώτα που θα ανοίξουν, επιτρέποντας περιορισμένο αριθμό τουριστών για να μπορούν να διατηρούν τον έλεγχο.

Οι τουρίστες που θα προγραμματίσουν διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας, και αυτοί που θα μείνουν σε ξενοδοχεία τεσσάρων ή πέντε αστέρων θα έχουν προτεραιότητα.

Ισλανδία

H πρωθυπουργός της χώρας, Katrín Jakobsdóttir, ανακοίνωσε πως τουρίστες θα μπορούν να επισκέπτονται τη χώρα - με περιορισμούς - από τις 15 Ιουνίου το αργότερο. Με την άφιξη στη χώρα θα σου δίνεται η επιλογή για εξέταση κορωνοϊού, με τα αποτελέσματα να είναι διαθέσιμα την ίδια ημέρα. Αν είσαι αρνητικός (ή αν έχεις πιστοποιητικό υγείας από η χώρα προέλευσης σου) θα μπορείς να κυκλοφορήσεις κανονικά στην χώρα.

 

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ