ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Good Life

Πώς να βρεις την ευτυχία σε ένα αγχωτικό κόσμο

Newsroom K

Πώς μπορούμε να νιώσουμε ευτυχία σε μια τέτοια περίοδο;

Δεν είναι μυστικό ότι οι καταστάσεις που ζούμε μας προκαλούν άγχος και αβεβαιότητα. Συχνά νιώθουμε πίεση και δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε ή να ηρεμίσουμε.

Πώς μπορούμε να νιώσουμε ευτυχία σε μια τέτοια περίοδο;

Καταρχάς ας σταματήσουμε για ένα λεπτό και ας αναπνεύσουμε βαθιά. Ας δώσουμε στον εαυτό μας τον χρόνο που χρειάζεται για να αναλύσει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Το να εστιάζουμε στην αναπνοή μας βοηθάει το μυαλό να βρει την ηρεμία που έψαχνε. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η yoga και ο διαλογισμός. Αν εστιάζουμε στην αναπνοή μας για λίγα λεπτά την ημέρα τότε θα παρατηρήσουμε ότι όλα θα πάνε προς το καλύτερο.

Ακούμε δυνατά μουσική που αγαπάμε. Επιλέγουμε κομμάτια τα οποία με το που τα ακούσουμε μας αλλάζουν την διάθεση. Και ναι, μπορούμε να χορέψουμε όσο θέλουμε σε όλες τις γωνιές του σπιτιού μας. Μπορεί να φαίνεται χαζό όμως πραγματικά η μουσική και ο χορός μπορεί να μας αλλάξουν τα συναισθήματα και να μας κάνουν αν αποτραβηχθούμε από τις έγνοιες για λίγο.

Εστιάζουμε στα θετικά. Ναι, δεν είναι όλα μαύρα. Τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης έχουν χαλαρώσει και μπορούμε να επισκεφτούμε φίλους, αγαπημένα πρόσωπα και την οικογένειά μας. Να πάμε μια βόλτα, να πιούμε ένα καφέ μπορούμε ακόμα να κάνουμε και μια βουτιά στις παραλίες. Πρέπει να νιώθουμε τυχεροί που βρισκόμασταν στην ασφάλεια του σπιτιού μας όλον αυτό τον καιρό με μια τέτοια πανδημία.

Αν νιώθουμε ότι μας αγχώνει το μέλλον ας σκεφτούμε το παρόν, και αν νιώθουμε ότι μας αγχώνει το παρόν ας σκεφτούμε το μέλλον. Προσοχή όμως, μέσα από αυτές τις σκέψεις ας ψάξουμε να βρούμε τα πιο όμορφα σενάρια και ας μην αφήσουμε το μυαλό μας να κυλίσει σε σκοτεινές σκέψεις.

Γινόμαστε πιο δημιουργικοί. Όλοι μπορούμε, κάποιοι στην κουζίνα, άλλοι με χειροτεχνίες και κάποιοι άλλοι βρίσκουν ηρεμία στην καλλιέργεια του κήπου τους. Υπάρχουν τόσες πολλές δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε για να μην σκεφτόμαστε αρνητικά.

Ας μην ξεχνάμε ότι όλα έχουν να κάνουν με την στάση ζωής μας την οποία μπορούμε να αλλάξουμε. Αν είμαστε θετικοί όλα θα πάνε καλά αν χαμογελάμε η ζωή θα μας χαμογελάσει πίσω.

ΠΗΓΗ: MUST

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ