ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

BRIT Awards 2016: Σάρωσε τα Βρετανικά Βραβεία η Adele

Λάμψη και συγκίνηση στα 36α Βρετανικά Βραβεία Μουσικής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ τα 36α Βρετανικά Βραβεία Μουσικής, στην αρένα της O2 στο Λονδίνο. Η λαμπερή βραδιά ήταν αφιερωμένη στον David Bowie, τον θρύλο της μουσικής, ο οποίος πέθανε από καρκίνο τον περασμένο μήνα, στα 69 του χρόνια. Σύμφωνα με δηλώσεις της Annie Lennox, η μουσική βιομηχανία, αλλά και όλη η ανθρωπότητα έχασε ένα σπουδαίο καλλιτέχνη, έναν «υπέρτατο οραματιστή».

Μεγάλη νικήτρια της απαστράπτουσας βραδιάς αναδείχθηκε η γνωστή τραγουδίστρια Adele, η οποία απέσπασε συνολικά τέσσερα βραβεία, αυτά της καλύτερης Βρετανίδας ερμηνεύτριας, του καλύτερου βρετανικού single για το Hello, του άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία για το «25» και της παγκόσμιας επιτυχίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατηγορία Καλύτερη Βρετανίδα Τραγουδίστρια, η Adele είχε να ανταγωνιστεί την Amy Winehouse, η οποία, έστω και εάν «έφυγε» από τα εγκόσμια, ωστόσο συμπεριλαμβανόταν στην κατηγορία.

Όπως δήλωσε συγκινημένη η Adele, «χάθηκα για ένα διάστημα και δεν ήξερα εάν θα ξαναβρεθώ εδώ. Εσείς όμως είστε τόσο καλοί μαζί μου κι αυτό είναι υπέροχο».

Στα περίεργα της βραδιάς πρέπει να αναφερθεί και το γεγονός ότι η Adele δέχθηκε συγχαρητήρια ακόμα και από το διάστημα, μιας και ο Βρετανός αστροναύτης Tim Peak από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έδωσε «συγχαρητήρια στην καταπληκτική Adele», δηλώνοντας πως η τραγουδίστρια «κατέκτησε τον κόσμο και αποτελεί στα αλήθεια παγκόσμιο είδωλο».

Ανάμεσα στους υπόλοιπους νικητές της βραδιάς ήταν ο James Bay, στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο του καλύτερου Βρετανού σόλο ερμηνευτή, ο Justin Bieber, ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος ξένος ερμηνευτής και οι Coldplay, που έλαβαν το βραβείο για το καλύτερο βρετανικό συγκρότημα και μάλιστα για ένατη φορά.

Στη διοργάνωση τραγούδησαν ζωντανά οι μεγάλοι νικητές Adele, James Bay, Coldplay και Justin Bieber.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X