ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
24°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Showbiz

Μόνο μια γυναίκα βρίσκεται στην λίστα του Forbes

Newsroom K

Στην κορυφή βρίσκονται ο Τζεφ Μπέζος και ο Έλον Μάσκ

Μια γυναίκα φαίνεται να άξιζε να ενταχθεί στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους 100 κορυφαίους ηγέτες του κόσμου. Η λίστα δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και κατάφερε να τραβήξει την προσοχή όλων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μάσκ, βρίσκονται στην κορυφή αυτής της λίστας, με τον CEO της Facebook, Μάρκ Ζούγκερμπερκ, τον CEO της Salesforce, Marc Russell Benioff, και τον CEO της Netflix, Reed Hastings, να συμπληρώνουν την πεντάδα.

Η λίστα παρουσιάστηκε με το εισαγωγικό ερώτημα «Ποιοι είναι οι πιο δημιουργικοί και επιτυχημένοι επιχειρηματίες σήμερα;» και η απουσία άλλων γυναικών -όπως ήταν αναμενόμενο- προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σχετικά με τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε.

Το Forbes ξεκαθάρισε πως δύο άντρες καθηγητές επαγγελματικών σχολών και ένας σύμβουλος ήταν εκείνοι που κατάρτισαν τη λίστα, η οποία στηρίχτηκε σε μια μεθοδολογία τεσσάρων παραγόντων για το κεφάλαιο και τις κοινωνικές συνδέσεις, τις προσδοκίες των επενδυτών, τη φήμη στα μίντια και τη δημιουργία πλούτου.

Λίγο μετά από τις αντιδράσεις που ξέσπασαν, το περιοδικό προσπάθησε να "βρει μια πειστική δικαιολογία" ώστε να υποστηρίξει την έρευνά του και σαφώς να αποφύγει μια άμεση απολογία. Η επική δήλωση εκπροσώπου του Forbes «Οι γυναίκες δεν είχαν και πολλές πιθανότητες στη συγκεκριμένη λίστα» αναστάτωσε ακόμη περισσότερο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Randall Lein, εκπρόσωπος του κορυφαίου οικονομικού περιοδικού, αναφέρει: «Το κύριο μήνυμα στα σχόλια στα social media, ότι οι συντάκτες του Forbes επέλεξαν 100 καινοτόμους ηγέτες συμπεριλαμβάνοντας μόνο μία γυναίκα, θα εξόργιζε και εμένα. Δεν συνέβη, όμως, κάτι τέτοιο», συνεχίζει, υποστηρίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λιστών του Forbes βασίζονται σε αναλύσεις δεδομένων στις οποίες «οι αριθμοί» καθορίζουν την κατάταξη.

Ο ίδιος τονίζει πως οι γυναίκες εκπροσωπούνται στη λίστα S&P 500 με ποσοστό 5%, ενώ ο αριθμός τους είναι ακόμα μικρότερος για τις εταιρείες που σχετίζονται με την υγεία και την τεχνολογία. Κλείνοντας, ο συντάκτης υποστηρίζει πως το πρόβλημα δεν βρίσκεται στη μεθοδολογία, αλλά στο ποιοι ήταν οι υποψήφιοι στη λίστα. Η προσπάθεια ωστόσο του περιοδικού να απολογηθεί μέσω του Lein δεν έπεισε κανέναν κι αυτό επειδή κάθε άλλο παρά απολογία ήταν.

Αν αναρωτιέστε ποια είναι η γυναίκα που κατέκτησε την θέση στην 100αδα των πιο ισχυρών ανθρώπων, πρόκειται για τη διευθύνουσα σύμβουλο των Ross Stores, Barbara Rentler, η οποία κατατάχθηκε στην θέση Νο 75.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Forbes  |  Forbes  |  Facebook  |  Amazon  |  Salesforce  |  Netflix  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ