ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:07
38°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Showbiz

Τι αποφάσισε το δικαστήριο για το βιβλίο της ανιψιάς του Donald Trump

Newsroom K

Είχε υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας με την οικογένεια

Ένας δικαστής της Νέας Υόρκης αποφάσισε την Τετάρτη ότι ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster θα μπορούσε να προχωρήσει με τα σχέδιά του για την κυκλοφορία ενός βιβλίου από τη Mary L. Trump, ανιψιά του Προέδρου Trump, αντιστρέφοντας την απόφαση ενός δικαστηρίου αυτήν την εβδομάδα που είχε προσωρινά σταματήσει την έκδοση.

Η απόφαση του δικαστή, Alan D. Scheinkman, σημαίνει ότι ο Simon & Schuster μπορεί να προχωρήσει στη έκδοση του βιβλίου “Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man «Πώς η οικογένειά μου δημιούργησε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στον κόσμο», η οποία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα τέλη Ιουλίου. Όπως αναφέρουν οι New York Times σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν την Τρίτη, ο Simon & Schuster ισχυρίστηκε ότι δεκάδες χιλιάδες αντίγραφα του βιβλίου έχουν ήδη εκτυπωθεί, προσθέτοντας ότι είναι το best seller στο Amazon.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, η απόφαση του δικαστή Scheinkman ανέβαλε μια κεντρική πτυχή της πικρής διαμάχης για το χειρόγραφο που τρέχει όλο το μήνα στην οικογένεια Trump: εάν, γράφοντας το βιβλίο, η Mary Trump παραβίασε μια συμφωνία εμπιστευτικότητας που τέθηκε σε ισχύ σχεδόν 20 χρόνια πριν σε μια διαμάχη για την διαθήκη του παππού της, Fred Trump Sr., του πατέρα του Donald Trump.

Στην απόφασή του, ο δικαστής Scheinkman έκρινε ότι ο Simon & Schuster δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος και επομένως δεν μπορούσε να δεσμευτεί από τη συμφωνία εμπιστευτικότητας, η οποία υπεγράφη από την Mary Trump, τον Donald Trump και τα δύο αδέλφια του προέδρου, Robert S. Trump και Maryanne Trump Barry.

«Υποστηρίζουμε το δικαίωμα της Mary L. Trump να διηγηθεί την ιστορία της στο βιβλιο της ένα έργο που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και σημασία για τον εθνικό διάλογο που αξίζει να δημοσιευτεί προς όφελος του αμερικανικού κοινού», δήλωσε ο εκδότης.
Ενώ ο δικαστής Scheinkman αρνήθηκε την Τετάρτη να αποφασίσει σχετικά με το κατά πόσον η Mary Trump παραβίασε τη συμφωνία, σημείωσε ότι ήταν «λογικό για μια γνωστή και εξέχουσα οικογένεια να συμφωνήσει συλλογικά για να προστατεύσει τα οικογενειακά θέματα» από το δημόσιο.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι μια συμφωνία που επιτεύχθηκε πριν από δύο δεκαετίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας Trump μπορεί να έχει αλλάξει από το γεγονός ότι ο Donald Trump είχε εν τω μεταξύ γίνει πρόεδρος.

Δήλωσε ακόμα ότι ίσως χρειαστεί να δει ο ίδιος το βιβλίο για να αποφασίσει εάν το περιεχόμενό του παραβίαζε τη συμφωνία εμπιστευτικότητας.

 

 

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ