ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

7 νηστίσιμα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε

Εμείς με τη βοήθεια της Αθηνάς Λοϊζίδου φτιάξαμε μία λίστα με 7 εύκολα και νόστιμα πιάτα που αν τα δοκιμάσετε θα τα λατρέψετε

must.com.cy

Της Σταύρης Φράγκου

Η περίοδος της νηστείας περιλαμβάνει αποχή από τροφές ζωικής προέλευσης για 40 ημέρες είναι μια καλή ευκαιρία για διατροφικό «εξαγνισμό» από κορεσμένα λίπη για μία διατροφή-αποτοξίνωση για τον οργανισμό μας.

Καλό θα ήταν κατά τη διάρκεια της νηστείας να καταναλώνουμε φακές, λουβί, φασόλια, ρεβίθια, φάβα και κουκιά. Περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα, υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και ίνες και ελάχιστα λιπαρά ενώ διευκολύνουν τη λειτουργία του εντέρου, τον έλεγχο της γλυκόζης και τον περιορισμό της χοληστερίνης. Μπορούμε να τα συνδυάσουμε με σαλάτα ή με λαχανικά. Όσον αφορά στα λαχανικά, υπάρχουν κάποια που καταναλώνονται ωμά, όπως ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι, λάχανο, καρότο, πιπεριές και κρεμμύδι, αυτά που τρώγονται μαγειρεμένα, όπως χόρτα, μπρόκολο, κολοκυθάκια, παντζάρια, μανιτάρια, μελιτζάνα και κουνουπίδι και αυτά που είναι αμυλούχα λαχανικά, που είναι ο αρακάς, το καλαμπόκι, η πατάτα και η κολοκύθα. Μία μερίδα λαχανικών ισοδυναμεί με ποσότητα 150-200 γραμμαρίων ωμών ή μαγειρεμένων λαχανικών και καλό θα ήταν να καταναλώνουμε 4 μερίδες ημερησίως. Τα λαχανικά είναι σπουδαία πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων, μετάλλων και φυτικών ινών.

Διαβάστε περισσότερα στο must.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση