Kathimerini.com.cy
Νόστιμη και ελαφριά συνταγή με αβγά, φέτα και tabasco. Ιδανικό για brunch η πρωινό!
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά
Μερίδες: 2
Θερμίδες ανά μερίδα: 230
ΥΛΙΚΑ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
½ συσκευασία (200 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες, κονσέρβα
Λίγες σταγόνες tabasco
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι – πιπέρι
4 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
2 αβγά
50 γρ. τυρί φέτα, κομμένη σε κύβους
Για να σερβίρουμε:
Φρυγανισμένο ψωμί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεσταίνουμε ένα μαντεμένιο τηγάνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, τηγανίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το tabasco, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Τέλος ανακατεύουμε μέσα τις ελιές.
2. Σπάμε τα αβγά απευθείας στο καυτό τηγάνι και αφήνουμε για 2 λεπτά. Σκορπάμε τη φέτα πάνω στην επιφάνεια και τοποθετούμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 5-6 επιπλέον λεπτά για να ψηθούν οι κορυφές των αβγών. Μόλις τα αβγά ψηθούν όπως τα θέλουμε, χωρίζουμε σε 2 σημεία και τα απολαμβάνουμε σε φρυγανισμένο ψωμί. Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι για γεύση, αν θέλουμε.