ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αβγά με ντομάτα, τσίλι και φέτα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Νόστιμη και ελαφριά συνταγή με αβγά, φέτα και tabasco. Ιδανικό για brunch η πρωινό!

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

Μερίδες: 2

Θερμίδες ανά μερίδα: 230


ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
½ συσκευασία (200 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες, κονσέρβα
Λίγες σταγόνες tabasco
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι – πιπέρι
4 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
2 αβγά
50 γρ. τυρί φέτα, κομμένη σε κύβους

Για να σερβίρουμε:

Φρυγανισμένο ψωμί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνουμε ένα μαντεμένιο τηγάνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, τηγανίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το tabasco, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Τέλος ανακατεύουμε μέσα τις ελιές.
2. Σπάμε τα αβγά απευθείας στο καυτό τηγάνι και αφήνουμε για 2 λεπτά. Σκορπάμε τη φέτα πάνω στην επιφάνεια και τοποθετούμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 5-6 επιπλέον λεπτά για να ψηθούν οι κορυφές των αβγών. Μόλις τα αβγά ψηθούν όπως τα θέλουμε, χωρίζουμε σε 2 σημεία και τα απολαμβάνουμε σε φρυγανισμένο ψωμί. Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι για γεύση, αν θέλουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση