ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μακαρόνια Fusilli tricolore σε κρεμώδη σάλτσα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Είναι ένα νόστιμο και απολαυστικό πιάτο σίγουρα, αλλά δεν είναι ελαφρύ. Εάν είστε σε δίαιτα, παραλείψτε αυτή τη συνταγή. Αν μπορείτε να το κάνετε αυτό!

Δεν είναι τόσο εύκολο όταν βλέπετε αυτές τις φωτογραφίες του πιάτου! Η απόλαυση ενός πραγματικά νόστιμου φαγητού από καιρό σε καιρό δεν είναι έγκλημα και αυτή η κρεμώδης σάλτσα είναι πραγματικά το κάτι άλλο.

Λιωμένο τυρί σε λεία κρέμα γάλακτος με μια υποψία γλυκιάς γεύσης σκόρδου. Η αλατισμένη, απότομη και ξηρή γεύση της παρμεζάνας και η πικάντικη γεύση του τυριού κρέμας δημιουργούν μια πλούσια αρωματισμένη σάλτσα. Ο μαϊντανός και η ντομάτα δίνουν φρεσκάδα σε ολόκληρο το πιάτο. Τα ποιοτικά ζυμαρικά δεν «κολυμπούν» στη σάλτσα, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.

Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 485 Kcal

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. μακαρόνια Fusilli τρικολόρε LA MOLISANA
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κ.γ. σκόρδο λιωμένο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. γάλα
50 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 ντομάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
Aλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα wok (γουόκ). Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα δεύτερα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το γάλα και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα, ανακατεύοντας συχνά. Ανακατεύουμε την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι σύμφωνα με την προτίμησή μας.
2. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών, μαγειρεύουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ