ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τραγανές πατάτες με σάλτσα μπέικον

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Φαγητό φτιαγμένο με πατάτες, σκόρδο και μια αλμυρή, πικάντικη σάλτσα μπέικον. Κάθε μπουκιά είναι τέλεια και τόσο νόστιμη.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα

Μερίδες: 6

Θερμίδες ανά μερίδα: 385 Kcal

Οι διατροφικές πληροφορίες είναι μόνο μια εκτίμηση. Η ακρίβεια των διατροφικών πληροφοριών για οποιαδήποτε συνταγή σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι εγγυημένη.

ΥΛΙΚΑ:

800 γρ. μέτριου μεγέθους πατάτες

30 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο

αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα μπέικον:

150 γρ. (1 συσκευασία) φέτες μπέικον ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, κομμένο σε κομματάκια

20 γρ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξίδι λευκό

2 κ.γ. μέλι

γιαούρτι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα. Σιγουρευόμαστε ότι έχει αρκετό νερό για να καλύψουμε τις πατάτες. Αφήνουμε το νερό να κοχλάσει και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Σουρώνουμε τις πατάτες και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  2. Παράλληλα, φτιάχνουμε τη σάλτσα μπέικον. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μαγειρεύουμε το μπέικον μέχρι να είναι τραγανό. Αφήνουμε το τηγάνι να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  3. Όταν οι πατάτες μας κρυώσουν λίγο, χρησιμοποιώντας το κάτω μέρος ενός μεγάλου φλιτζανιού, σπάζουμε την κάθε πατάτα ελαφρά. Περιχύνουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε τις πατάτες για 30-35 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.
  4. Για να σερβίρουμε, μεταφέρουμε τις πατάτες σε πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με τη ζεστή σάλτσα μπέικον. Τις σερβίρουμε με γιαούρτι και νιφάδες αλατιού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X