ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιγάντιο cookie με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αυτό το τεράστιο cookie σε τηγάνι απαιτεί εύκολα υλικά που όλοι όσοι φτιάχνουν γλυκά έχουμε στο σπίτι. Δεν χρειάζεται σχεδόν καμία προσπάθεια να φτιαχτεί. Απίστευτα εύκολο αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος μαγειρέματος: 25-30΄
Συνολικός χρόνος: 45΄

Υλικά
200 γρ. αλατισμένο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
80 γρ. φιστικοβούτυρο
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
110 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
2 μεγάλα αβγά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 καλά γεμάτο κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
40 γρ. chocolate chips μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
2. Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή τηγάνι διαμέτρου 24-26 εκ. που να μπαίνει στον φούρνο. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε μέσα το μισό φιστικοβούτυρο, τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη και τη βανίλια.
3. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τα αβγά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα αβγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ στο μίγμα και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε και ανακατεύουμε απαλά το υπόλοιπο φιστικοβούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας.
4. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι το cookie να τα ψηθεί γύρω στις άκρες, αλλά να είναι κολλώδες στο κέντρο. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι (αν θέλουμε και μας αρέσουν οι salted caramel γεύσεις). Σερβίρουμε κατά προτίμηση με μπάλες παγωτού βανίλιας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση