ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κέικ με μπανάνα και coconut oil

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πανεύκολο κέικ που πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπη. Φτιαγμένο σε ένα μπολ, χωρίς κόπο, είναι ό,τι πιο εύκολο και νόστιμο.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 50΄

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο, ορθογώνιο ταψί για κέικ, τη βάση του οποίου στρώνουμε με λαδόχαρτο.

Υλικά:

350 γρ. αλεύρι
1½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
200 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
100 γρ. coconut oil
120 γρ. γάλα
2 μπανάνες ώριμες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
Για το γλάσο
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
3 κουταλάκια νερό

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C.
2. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τα αβγά και το coconut oil, σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τις μπανάνες.
4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι από το κέντρο του κέικ.
5. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλουμε από το ταψί.
6. Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη με το νερό μέχρι να έχουμε ένα ρευστό μείγμα. Περιχύνουμε το κέικ και αφήνουμε λίγα λεπτά για να στεγνώσει πριν κόψουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση