ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εύκολη πίτα με κιμά, μανιτάρια δάσους και πουρέ

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για 6 μερίδες:

Υλικά:

10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι, μουλιασμένα σε 50 ml ζεστό νερό για 15 λεπτά
750 γρ. χοιρινό κιμά
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
2 ποτήρια ανάμικτα φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες (500 γρ.)
1 κύβο ζωμό βοδινού ΚNORR
40 γρ. ντοματοπολτέ
15 γρ. ή 1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλιές Worcestershire Sauce
¼ κουταλάκι καυτό τσίλι
Αλάτι
½ κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο αλεσμένο
60 γρ. αλεύρι

Για τον πουρέ:

1 συσκευασία έτοιμο πουρέ KNORR

Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να χάσει το ωμό χρώμα του.
2. Προσθέτουμε τα καρότα, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά για να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα, τον ζωμό, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το Worcestershire Sauce, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για ακόμη 1 λεπτό.
4. Τέλος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι, τα μανιτάρια πορτσίνι μαζί με το νερό τους και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
5. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τον πουρέ ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας.
6. Ρίχνουμε τον κιμά στο ταψί ή στα 6 πιο μικρά ταψάκια και απλώνουμε επάνω τον πουρέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 °C για 30 λεπτά.
7. Αφήνουμε τη πίτα να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση