ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φλαούνες με κεφαλοτύρι και αναρή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Η συνταγή αυτή είναι πολλές φορές δοκιμασμένη. Δεν ακολουθώ την τεράστια διαδικασία της παραδοσιακής φλαούνας, μιας και χρησιμοποιώ την ευκολία της τεχνολογίας και ειδικά το αγαπημένο μου πολυμίξερ! Στη συνταγή αυτή έχω χρησιμοποιήσει κεφαλοτύρι και φρέσκια κυπριακή αναρή.


Χρόνος ψησίματος: 45΄

Χρόνος ετοιμασίας: 20΄ + 60΄ να φουσκώσουν

Για 6 μέτριες φλαούνες

Θερμίδες ανά φλαούνα: γύρω στις 700 Kcal

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη:

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γρ. (1 φακελάκι) ξηρή μαγιά
270 ml χλιαρό γάλα
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι γλυκάνισο αλεσμένο στο γουδί
40 γρ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

4 αβγά
300 γρ. κεφαλοτύρι ΑΛΑΜΠΡΑ, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
300 γρ. φρέσκια αναρή ΑΛΑΜΠΡΑ, θρυμματισμένη
40 γρ. σιμιγδάλι
½ κουταλάκι μαστίχα αλεσμένη
½ κουταλάκι μέχλεπι (μαχλέπι)
½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
40 γρ. σταφιδάκια (προαιρετικά)

Για επάλειψη:

1 αβγό χτυπημένο
σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη. Στον κάδο του πολυμίξερ ρίζνουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Μεταφέρουμε τη ζύμη σ’ ένα μπολ.
2. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη γέμιση. Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε.
3. Αλευρώνουμε έναν πάγκο εργασίας. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μπαλάκια ζύμης, 130 γρ. το ένα. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε με ένα μέτριο μπολ χρησιμοποιώντας το στόμιό του σαν μόλα.
4. Σε κάθε κομμάτι ζύμης προσθέτουμε 3 με 4 κουταλιές από τη γέμιση και κλείνουμε τη φλαούνα σε τετράγωνο σχήμα. Για να μην ανοίξουν οι φλαούνες, χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες για να στερεώσουμε τις άκρες τους.
5. Τοποθετούμε τις φλαούνες σ’ ένα αντικολλητικό ταψί. Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσουν. Αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
6. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα, για 45 λεπτά με 1 ώρα ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ