ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Pancakes με σοκολάτα, μπανάνα και chocolate maple sauce

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για 4 pancakes

 

Υλικά

135 γρ. αλεύρι

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι αλάτι

45 γρ. ζάχαρη

1 αβγό

130 ml γάλα

15 γρ. βούτυρο

 

Για τη σος σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

180 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια

100 γρ. φυστικοβούτυρο smooth

1 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων

 

Για το στήσιμο

Maple syrup

Σος σοκολάτα

1 μπανάνα κομμένη σε κομμάτια

 

Εκτέλεση

1. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα pancakes και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

2. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε μία ποσότητα μείγμα pancake με μια κουτάλα σούπας. Όταν το pancake μας αρχίσει να κάνει φουσκαλίδες, το γυρίζουμε και το ψήνουμε από την αντίθετη πλευρά. Φτιάχνουμε όλο το μείγμα σε pancakes.

3. Για να ετοιμάσουμε τη σος, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να αχνίζει ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια πηκτή αλλά ακόμη ρευστή σος.

3. Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε το κάθε pancake σε πιάτο, περιχύνουμε με σοκολάτα, κομματάκια μπανάνας και maple sauce, επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με μπόλικη σος σοκολάτας και maple syrup. Σερβίρουμε αμέσως.

 Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena's Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X