ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σπαγγέτι Ναπολιτάνε

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 10΄


Υλικά για 2-3 μερίδες
250 γρ (1/2 κουτί) μακαρόνια σπαγγέτι La Molisana
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. (1/2 συσκευασία ντομάτες ψιλοκομμένες)
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι-πιπέρι
1/2 ποτήρι φρέσκα φύλλα βασιλικού
125 γρ. buffalo mozzarella
Τυρί παρμεζάνα για να σερβίρουμε

Εκτέλεση

1. Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει έντονα ψήνουμε τα μακαρόνια μας ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε στη σος τα φύλλα βασιλικού.
3. Μεταφέρουμε τη σος στα στραγγισμένα μακαρόνια, ανακατεύουμε και τέλος κόβουμε μέσα στα μακαρόνια τη φρέσκια μοτσαρέλα. Σερβίρουμε με φρεσκοστιμμένη παρμεζάνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση