ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υγιεινά pots σοκολάτας με αμύγδαλα και φοινίκια

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Φτιαγμένα από βιολογική σοκολάτα πρώτης ποιότητας, με 80% κακάο και χωρίς ζάχαρη. Συνδυάζουμε τη σοκολάτα σε μια εύκολη συνταγή με μέλι για γλυκάδα, υγιεινά αμύγδαλα και πλούσια φοινίκια. Σίγουρη απόλαυση, χωρίς ενοχές!

Χρόνος ετοιμασίας: 20’
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 220 Kcal

ΥΛΙΚΑ:
100 γρ. βιολογική σοκολάτα, 80% κακάο, χωρίς ζάχαρη, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
200 γρ. βιολογικό γάλα καρύδας
30 γρ. βιολογικό κακάο
70 γρ. μέλι
½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι (προαιρετικά)
40 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
130 γρ. φοινίκια χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε κομματάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας, το αφήνουμε να ζεσταθεί χωρίς να κοχλάσει.
2. Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα στην κατσαρόλα με το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα.
3. Προσθέτουμε το κακάο, τα αμύγδαλα, το μέλι, το θαλασσινό αλάτι και τα φοινίκια. Ανακατεύουμε καλά.
4. Μεταφέρουμε προσεκτικά σε ατομικά μπολ. Αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για να πήξουν ελαφρώς. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε, όταν παγώσουν καλά. Η υφή τους είναι σαν ένα πατέ υπέροχης σοκολάτας.

 

«Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση