ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα αμυγδαλωτά της κυρίας Άντρης

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές για αμυγδαλωτά με καβουρδισμένα αμύγδαλα. Η συνταγή είναι της κυρίας Άντρης Αναστασιάδη που πολύ ευγενικά μου την έχει παραχωρήσει.

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος για να καβουρδιστούν τα αμύγδαλα: 20’
Χρόνος ετοιμασίας: 20 ΄

Υλικά (για 15 μεγάλα αμυγδαλωτά)
260 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους
120 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
Για το σιρόπι
120 γρ. ζάχαρη
130 γρ. νερό
Κρυσταλλική ζάχαρη για την επάλειψη

Eκτέλεση 

1. Σε μια λαμαρίνα φούρνου ρίχνουμε τα αμύγδαλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους
200 °C. Βάζουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να
καβουρδιστούν. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Για να φτιάξουμε το σιρόπι, σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό.
Ακολούθως απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 
3. Στο food processor ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τη φρυγανιά και το σιρόπι.
Κτυπάμε μέχρι να έχουμε μια πάστα που να πλάθεται. 
4. Φτιάχνουμε μπαλάκια γύρω στα 30 γρ. ή 40 γρ. το καθένα, ανάλογα με το πόσο μεγάλα
θέλουμε τα αμυγδαλωτά μας.
5. Γεμίζουμε ένα μπολ με ζάχαρη και γυρίζουμε τα αμυγδαλωτά μέσα για να κολλήσει η
ζάχαρη παντού. Διατηρούμε τα αμυγδαλωτά σκεπασμένα για να διατηρηθούν φρέσκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση