ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χοιρινές μπριζόλες με πορτοκάλι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αγαπημένο φαγητό των Κυπρίων, φτιαγμένο εδώ με ένα διαφορετικό twist, με γεύσεις πορτοκαλιού και BBQ.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 30’

Υλικά για 2 μερίδες

2 μπριζόλες χοιρινές, με κόκκαλο πάχους 2-3 εκ. η καθεμία
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Ξύσμα φλούδας από ½ πορτοκάλι
1 κουταλάκι σάλτσα σόγιας
¼ κουταλάκι μπούκοβο
1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
3/4 κουταλάκι πιπέρι
30 γρ. BBQ sauce
1 πορτοκάλι, κομμένο στα 4
Για να σερβίρουμε
Φέτες πορτοκαλιού
Κλωναράκια δεντρολίβανου
Φρέσκα φύλλα θυμαριού

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπριζόλες, το ελαιόλαδο, τη φλούδα πορτοκαλιού, τη σάλτσα σόγιας, το μπούκοβο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το BBQ sauce. Ανακατεύουμε καλά και μαρινάρουμε για 5 λεπτά.
2. Αφαιρούμε τις μπριζόλες μας από τη μαρινάτα.
3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι που διαθέτει καπάκι σε πολύ δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τις μπριζόλες και τηγανίζουμε 2 λεπτά την κάθε πλευρά για να κάψουν εξωτερικά. Σκεπάζουμε κατά ¾ το τηγάνι με το καπάκι του και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά, γυρίζοντας 1-2 φορές. Παράλληλα, ψήνουμε τα κομμάτια πορτοκαλιού στο τηγάνι μαζί με την μπριζόλα για λίγα λεπτά από την κάθε πλευρά.
4. Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε για 1 λεπτό πριν τις σερβίρουμε.
5. Σερβίρουμε τις μπριζόλες μας με τις φέτες πορτοκαλιού, κλωναράκια δεντρολίβανου και φύλλα θυμαριού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση