ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:11
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Ταξίδια

Tα roadtrips είναι τα ταξίδια μας μετά την πανδημία

Newsroom K

Μπορούμε να επισκεφτούμε μέρη και τοπία της Κύπρου που δεν έχουμε δει και να απολαύσουμε τις ομορφιές της χώρας μας

Από την προηγούμενη Πέμπτη (21/05) επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνησή μας μετά από 2 μήνες περιορισμού στο σπίτι.

Όπως είναι φυσικό οι περισσότεροι από εμάς ξεκινήσαμε ήδη τις βόλτες μας και τις συναντήσεις με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μετά από τόσο καιρό αρχίσαμε να οργανώνουμε τις άδειες και τις εκδρομές ιδιαίτερα όσο πλησιάζει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Αφού προς το παρών ακόμα δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε εκτός Κύπρου καλό θα ήταν να σκεφτούμε την ιδέα ενός roadtrip.

Μπορούμε να επισκεφτούμε μέρη και τοπία της Κύπρου που δεν έχουμε δει, να περπατήσουμε σε μονοπάτια της φύσης και να απολαύσουμε τις ομορφιές της χώρας μας.

Πρέπει όμως πριν να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας να λάβουμε μερικά μέτρα ασφαλείας.

Ειδικοί στον τομέα της Υγείας και των ταξιδιών μίλησαν στην αμερικανική έκδοση της HuffPost και μας εξήγησαν τι πρέπει να προσέξουμε.
Η οργάνωση είναι το κλειδί. Πάντα μαζί μας πρέπει να έχουμε ένα «φαρμακείο» το οποίο εκτός των άλλων πρέπει να περιέχει απολυμαντικά χεριών, χαρτί υγείας όπως και καλύμματα τουαλέτας.

«Όταν οδηγούμε πολλά χιλιόμετρα, αυτό σημαίνει περισσότερες στάσεις που με την σειρά του σημαίνει περισσότερες φορές έκθεση στους όποιους κινδύνους. Λαμβάνοντας όμως τις κατάλληλες προφυλάξεις, μπορούμε να τους ελαχιστοποιήσουμε», δήλωσε η Ρέιτσελ Πέιτζερ, καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Έμορι.

Στάση για τουαλέτα
Είναι λογικό ότι σε κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουμε μια στάση για τουαλέτα. Φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας αντισηπτικό, σαπούνι και χαρτί για να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε εκείνα που υπάρχουν στον χώρο. Δεν ξεχνάμε να πλύνουμε τα χέρια μας πολύ καλά.

Καλύτερα να αποφύγουμε χώρους με πολύ κόσμο
Όσο λιγότεροι τόσο το καλύτερο. Εξάλλου εκδρομή δεν σημαίνει να στριμώχνομαι στον ίδιο χώρο με άλλους. Μπορούμε να επισκεφτούμε ένα μονοπάτι της φύσης, να κάνουμε πεζοπορία στο βουνό και να δούμε καταρράχτες.

Στάση για βενζίνη
Πληρώνουμε ανέπαφα και δεν βγαίνουμε από το αμάξι. Αν δεν υπάρχει κάποιος για να μας εξυπηρετήσεις τότε φοράμε γάντια για να χρησιμοποιήσουμε την αντλία και μετά τα πετάμε στον κάδο. Δεν ξεχνάμε να απολυμαίνουμε τους χώρους του αυτοκινήτου.

Έλεγχος αυτοκινήτου
Ελέγχουμε πάντα το αμάξι μας πριν από κάθε roadtrip και ιδιαίτερα όταν πρόκειται να κάνουμε μακρινό ταξίδι. Κοιτάμε τα λάδια, τα ελαστικά (έχουμε πάντα ρεζέρβα) και το νερό.

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ