ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεκαπλασιάστηκαν οι πρόσφυγες που καταφτάνουν διά θαλάσσης

Οι αφίξεις ανήλθαν στις 76.000 σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό για τη Μετανάστευσης

ΠΗΓΗ: skai.gr

Δέκα φορές περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στην Ευρώπη διά θαλάσσης τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2016 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2015, ενώ ο αριθμός των θανάτων επίσης εκτοξεύτηκε, γνωστοποίησε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση (ΔOM). Ο αριθμός των αφίξεων ανήλθε σε 76.000 και οι θάνατοι έφτασαν τους 409 κατά τον διάπλου της Μεσογείου.

Ο ΔΟΜ επισήμανε επίσης ότι δεν αναμένεται πτώση του αριθμού των ανθρώπων που θα φθάσουν στην Ευρώπη ενώ προέβλεψε ότι τον επόμενο μήνα η Ελλάδα θα υποδεχθεί τον εκατομμυριοστό πρόσφυγα αφότου ξέσπασε η προσφυγική κρίση.

Περισσότεροι από 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να γλυτώσουν από την φτώχεια, τον πόλεμο και τις συνθήκες καταπίεσης σε χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής και αφίχθησαν στις ακτές της Ευρώπης πέρυσι, οι περισσότεροι εκ των οποίων κατευθύνονται προς τη Γερμανία.

«Συντρέχουν τόσες πολλές κρίσεις στην ευρύτερη περιοχή τις οποίες δεν είχαμε ποτέ ξανά συναντήσει την ίδια χρονική στιγμή» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΟΜ Τζόελ Μίλμαν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΟΜ επισήμανε ότι ο αριθμός των νεκρών στο Αιγαίο εκτοξεύτηκε στα ύψη ξαφνικά στα τέλη του 2015, καθώς καταγράφονται ναυάγια με μικρές βάρκες σχεδόν σε καθημερινή βάση, μια ένδειξη ότι οι πρόσφυγες χρησιμοποιούν λιγότερο κατάλληλα πλεούμενα για να διαπλεύσουν το Αιγαίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση