ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκατό πρόσφυγες νεκροί σε δύο ναυάγια στη Μεσόγειο

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες φέτος στη Μεσόγειο

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ανύπαρκτες είναι πλέον οι ελπίδες ότι θα βρεθούν ζωντανοί οι περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες που αγνοούνται από την Παρασκευή στη Μεσόγειο Θάλασσα, μετά από δύο ναυάγια στα νερά ανάμεσα στη Λιβύη και την Ιταλία.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες φέτος στη Μεσόγειο, καθώς το κλείσιμο της Διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων έχει αναθερμάνει τις προσπάθειες των διακινητών να μεταφέρουν ανθρώπους στην Ευρώπη μέσω των σαφώς πιο επικίνδυνων διαδρομών που συνδέουν την Ιταλία με τη Βόρεια Αφρική.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φοβάται ότι στη Λιβύη έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που θα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι προς τη Γηραιά Ήπειρο. Για το λόγο αυτό, η Ρώμη έχει ήδη ενεργοποιήσει οκτώ κέντρα καταγραφής στη Σικελία και τη νότια Ιταλία ώστε να χειριστεί το ενδεχόμενο μαζικών εισροών

Και τα δύο ναυάγια σημειώθηκαν την Παρασκευή. Το πλέον πολύνεκρο έλαβε χώρα ανοιχτά της Λιβύης, με περίπου 85 αγνοούμενους. Μόλις 26 από τους περίπου 110 επιβαίνοντες διασώθηκαν, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Ακόμα 15 άτομα χάθηκαν όταν έπεσαν στα νερά από το πλοιάριο όπου επέβαιναν, τέσσερις ώρες αφού απέπλευσαν από τις ακτές της Λιβύης, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X