ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Όσμπορν: Απώλεια θέσεων εργασίας σε περίπτωση Brexit

Νέα προειδοποίηση απηύθυνε ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Νέα προειδοποίηση για την απειλή που συνιστά το Brexit για θέσεις εργασίας στη Βρετανία απηύθυνε ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας Τζορτζ Όσμπορν.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο οικονομικού φόρου FT125 το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Όσμπορν είπε ότι αν η Βρετανία βγει από την ΕΕ θα κινδυνεύσουν «δεκάδες χιλιάδες» θέσεις εργασίας στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, που αποτελεί τον πνεύμονα της βρετανικής οικονομίας.

Ο Τζορτζ Όσμπορν σημείωσε ότι 285.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο συνδέονται με επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Η εκτίμησή του βασίστηκε σε νεότερη ανάλυση του Υπουργείου Οικονομικών που δείχνει ότι 100.000 θέσεις εργασίας σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες συνδέονται με τις εξαγωγές προς την ΕΕ και 185.000 βασίζονται στην έμμεση ζήτηση που δημιουργεί αυτή η σχέση.

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, το 33% των εξαγωγών της Βρετανίας σε χρηματοοικονομικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες έχει ως προορισμό την ΕΕ. Ο κ. Όσμπορν υπολόγισε ότι οι εξαγωγές αυτών των υπηρεσιών ανέρχονται σε 69 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο. «Μία ψήφος υπέρ της εξόδου από την ΕΕ θα έθετε όλα αυτά σε κίνδυνο», ανέφερε.

Ο εκ των επικεφαλής της εκστρατείας Vote Leave υπέρ του Brexit Μπόρις Τζόνσον είχε πει νωρίτερα ότι οι ίδιες προειδοποιήσεις είχαν διατυπωθεί και όταν η Βρετανία αποφάσισε να μην ενταχθεί στην ευρωζώνη. «Και τώρα το Canary Wharf (σ.σ. χρηματοπιστωτικό κέντρο στο ανατολικό Λονδίνο) μόνο είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Φρανκφούρτης», είπε ο κ. Τζόνσον.

Εν τω μεταξύ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sun ο προσφάτως παραιτηθείς Υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Ίαν Ντάνκαν Σμιθ είπε ότι ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εγκατέλειψε τα σχέδιά του για διεκδίκηση ενός έκτακτου φρένου στην εισροή μεταναστών στη Βρετανία λόγω των γερμανικών ενστάσεων, του «ντε φάκτο βέτο» του Βερολίνου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, σε ομιλία του ο κ. Ντάνκαν Σμιθ χαρακτήρισε την ΕΕ «δύναμη κοινωνικής αδικίας» η οποία υποστηρίζει «τους έχοντες έναντι των μη εχόντων».

Την ίδια ώρα 13 πρώην Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, όπως η Μαντλίν Ολμπράιτ και σύμβουλοι εθνικής ασφαλείας προειδοποιούν με επιστολή τους που δημοσιεύεται στους Times ότι «η θέση και επιρροή» της Βρετανίας στον κόσμο θα συρρικνωνόταν σε περίπτωση εξόδου της από την ΕΕ και ότι η Ευρώπη γενικότερα θα εξασθενούσε επικίνδυνα.

Παρομοίως, πέντε πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ υποστήριξαν ότι το Brexit θα περιόριζε τη βρετανική επιρροή και θα ενίσχυε τους «εχθρούς» της Βρετανίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X