ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τζόνσον: Η Βρετανία είναι και θα είναι πάντα στην Ευρώπη

Χαμηλώνουν οι τόνοι στο στρατόπεδο του Brexit

ΠΗΓΗ: skai.gr

«Η Βρετανία είναι και θα είναι πάντα στην Ευρώπη» διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον. Όπως τόνισε, «οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να γίνουν μεταξύ φίλων και μελλοντικών οικονομικών εταίρων».

Ο υπέρμαχος του Brexit, ο οποίος είναι ένα από τα φαβορί για την ανάληψη της πρωθυπουργίας στη θέση του Ντέιβιντ Κάμερον, επανέλαβε ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας «δεν είναι επί του παρόντος.»

Πολιτικοί αναλυτές αλλά και νομικοί κύκλοι στο Λονδίνο, δεν θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο μη ενεργοποίησης του άρθρου 50 και την διευθέτηση του νέου στάτους της Βρετανίας, εκτός πλαισίου της Ευρωπαϊκής Συνθήκης.

Οι υπέρμαχοι του Brexit σιγά-σιγά ανακαλούν

Παράλληλα, οι επικεφαλής της αντιευρωπαϊκής καμπάνιας ανακαλούν ξαφνικά τις υποσχέσεις τους προς τους ψηφοφόρους τους, τόσο για τη μετανάστευση όσο και για τις μετά-Brexit σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με τις Βρυξέλλες.

Στο Συντηρητικό Κόμμα, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ξεκινήσει υπόγειες διαδικασίες για την επιλογή νέου ηγέτη, με τους Κάμερον και Όσμπορν να προωθούν, την υποψηφιότητα της Τερέζα Μέι, υπουργού Εσωτερικών ως ανάχωμα στον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει εξασφαλίσει την στήριξη του συνεταίρου του στην αντιευρωπαϊκή καμπάνια, Μάικλ Γκόουβ.

Στην απέναντι όχθη το Εργατικό Κόμμα συγκλονίζεται από την μεγαλύτερη εσωκομματική κρίση των τελευταίων 30 ετών με συνεχείς παραιτήσεις μελών του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου και τον ηγέτη του Τζέρεμι Κόρμπιν να αρνείται να παραιτηθεί. Οι Κεντρώοι βουλευτές επείγονται να απαλλαγούν από τον ακροαριστερό Κόρμπιν, λόγω του σχεδόν βέβαιου ενδεχόμενου νέων εκλογών κατά τους επόμενους μήνες.

«Έχουμε εναλλακτικό σχέδιο»

Με τους διεθνείς επενδυτές σε συνεχή πανικό μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, έκανε νωρίτερα την πρώτη του δημόσια παρέμβαση με στόχο να καθησυχάσει τις αγορές. «Δεν ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά είχαμε ήδη εκπονήσει εναλλακτικό σχέδιο. Δεν δικαιολογείται τόση ανησυχία» υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου ο Τζορτζ Όσμπορν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X