ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 17:27
33°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Υπέβαλε την παραίτησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος

Newsroom K

Mετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι του Σαββάτου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο

Υπέβαλε την παραίτησή του ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Φανάρι με τον οικουμενικό πατριάρχη, Βαρθολομαίο. Ο Δημήτριος, αφού ενημέρωσε τον οικουμενικό πατριάρχη για ζητήματα της επαρχίας του, υπέβαλε γραπτώς την παραίτησή του στον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο σημειώνεται ότι η παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου θα τεθεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, που θα συγκληθεί την Πέμπτη 9 Μαΐου, στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος υπηρέτησε για 20 χρόνια, από το 1999, την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής, όταν και διαδέχθηκε τον τότε αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Σπυρίδωνα, ο οποίος είχε παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο θέμα ανέκυψε τα τελευταία χρόνια με την κακή οικονομική κατάσταση της Αρχιεπισκοπής, αλλά και την δυσαρέσκεια ομογενών, καθώς η ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου που βρισκόταν στους Δίδυμους Πύργους, αν και διατέθηκαν κονδύλια δεν έχει προχωρήσει μέχρι και σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ