ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 09:52
26°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Να εναντιωθούμε στον ρατσισμό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η άδικη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει αυτό που είναι η Αμερική, αναφέρει σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter

Η άδικη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει αυτό που είναι η Αμερική, αναφέρει σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, τονίζοντας ότι η βία γεννά μόνο τη βία.

«Αλλά όταν αυτή (η βία) ασκείται από κάποιους στην εξουσία, τότε οφείλουμε να μη μένουμε σιωπηλοί. Nα εναντιωθούμε στον ρατσισμό και να απαιτήσουμε ισονομία για όλους».

Η θέση του Αρχιεπισκόπου συνάδει με τη σταθερή στάση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τα φυλετικά δικαιώματα, από τότε που ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος βάδισε δίπλα στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στη Σέλμα της Αλάμπάμα, στις 15 Μαρτίου 1965.

Συνεχίστηκαν και σήμερα σε πολλές μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας – σε αρκετές περιπτώσεις βίαιες και με συλλήψεις - για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη της Μινεσότα. Το απόγευμα της Παρασκευής ο περιφερειακός εισαγγελέας της Κομητείας Χένεπιν, Μάικ Φρίμαν, ανακοίνωσε τη σύλληψη του αστυνομικού που εμφανίζεται στο βίντεο να πιέζει με το γόνατο το λαιμό του άτυχου Φλόιντ και την απαγγελία κατηγορίας ανθρωποκτονίας τρίτου βαθμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ