ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:56
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Βουλή των Κοινοτήτων: «Όχι» σε νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία Τζόνσον - ΕΕ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι πρόκειται ακριβώς για την ίδια πρόταση που παρουσίασε η κυβέρνηση το περασμένο Σάββατο

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου, δεν άναψε το πράσινο φως για τη διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας σχετικά με την συμφωνία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον με την ΕΕ για το Brexit.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Μπέρκοου είπε ότι πρόκειται ακριβώς για την ίδια πρόταση που παρουσίασε η κυβέρνηση το περασμένο Σάββατο και συνεπώς δεν έχουν αλλάξει έκτοτε οι συνθήκες. Ο Τζόνσον επιχείρησε για δεύτερη φορά να τεθεί σε ψηφοφορία η συμφωνία του με την ΕΕ.

Η τροπολογία αποσκοπούσε στο να αποτραπεί το σενάριο του no deal.

Το περασμένο Σάββατο, οι βουλευτές υπερψήφισαν τη λεγόμενη τροπολογία Λέτουϊν που ορίζει ότι η συμφωνία θα εγκριθεί αφού πρώτα υπερψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος. Η τροπολογία αποσκοπούσε στο να αποτραπεί το σενάριο του no deal. Εκεί θα κατέληγε η διαδικασία αν τυχόν εγκρινόταν πρώτα η συμφωνία του Brexit αλλά στη συνέχεια για οποιονδήποτε λόγο δεν εγκρινόταν ο εφαρμοστικός νόμος πριν από την 31η Οκτωβρίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον, αναγκάστηκε να στείλει στην ΕΕ αίτημα νέας παράτασης της διαδικασίας εξόδου από την ΕΕ, ωστόσο για να δείξει τη διαφωνία του, δεν υπέγραψε την επιστολή. Η ΕΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times, θα δώσει παράταση στο Brexit μέχρι τον Φεβρουάριο, εάν δεν εξασφαλίσει ο Τζόνσον την έγκριση της Βουλής των Κοινοτήτων εντός της εβδομάδος. Η αναβολή αυτή θα είναι ευέλικτη, κάτι που σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να φύγει νωρίτερα -την 1η ή στις 15 Νοεμβρίου, τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο- εφόσον η συμφωνία επικυρωθεί στο μεταξύ, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη διπλωματικές πηγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ