ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 19:48
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Δημοσίευμα Rbc: Πλοίο ιδιοκτησίας Ρώσου κατοίκου Κύπρου μετέφερε την αμμωνία στη Βηρυτό

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Το φορτίο έφυγε από το Μπατούμι της Γεωργίας με προορισμό τη Μοζαμβίκη και λόγω βλάβης έπιασε Λίβανο τον Σεπτέμβριο του 2014

Όπως μεταδίδει η ρωσική ενημερωτική ιστοσελίδα «Rbc.ru», το υλικό που υπήρξε η αιτία της φοβερής έκρηξης την Τρίτη το απόγευμα στη Βηρυτό και που ήταν 2.750 τόνοι νιτρικής αμμωνίας έφτασε στο λιμάνι της Βηρυτού, το Σεπτέμβριο του 2014 με πλοίο ρωσικής ιδιοκτησίας. Πρόκειται σύμφωνα με την ίδια πηγή για το πλοίο Rhosus και ως ιδιοκτήτης του εμφανιζόταν μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014, οπόταν και κατασχέθηκε, ο Igor Grechushkin, από το Χαμπάροβσκ.

Το Rhosus, με σημαία Μολδαβίας, μετέφερε τους 2.750 τόνους αμμωνίας από το Μπατούμι (η μυθολογική Κολχίδα) της Γεωργίας στη Μοζαμβίκη. Μετά από βλάβη το πλοίο έπιασε λιμάνι στη Βηρυτό, όπου μετά από έρευνα απαγορεύτηκε ο απόπλους του και κατασχέθηκε το φορτίο, που τοποθετήθηκε σε αποθήκη στο 12ο αγκυροβόλιο του λιμανιού, με στόχο την καταστροφή-απόρριψη του.
Σύμφωνα με το «Rbc.ru», ο ιδιοκτήτης του πλοίου Igor Grechushkin, ήταν επιχειρηματίας που ζούσε στην Κύπρο, ο οποίος όπως είπαν μέλη του πληρώματος «κήρυξε πτώχευση και πέταξε το πλοίο».

*Το πλοίο Rhosus που μετέφερε στη Βηρυτό την αμμωνία σύμφωνα με το δημοσίευμα

Οι δικηγόροι των δανειστών έλαβαν τρία εντάλματα σύλληψης για τον Ρώσο. Στο πλοίο εργάζονταν συνολικά οκτώ Ουκρανοί ναυτικοί, σύμφωνα με τη Νατάλια Κλαμ, εκτελεστική διευθύντρια του Ταμείου Βοήθειας Ναυτικών της Οδησσού Assol: «Οι ναυτικοί με τη βοήθειά μας στράφηκαν στον πρόξενο της Ουκρανίας, πέντε από τους συμπατριώτες μας κατάφεραν να επιστρέψουν στην πατρίδα. Για να διατηρηθεί ζωντανό το πλοίο, τέσσερα μέλη του πληρώματος - τρεις Ουκρανοί και ένας Ρώσος-παρέμειναν επί του σκάφους, για ένα χρόνο αφότου αυτό κρατήθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού, » κατέληξε η κ. Κλαμ. Η τελευταία φορά που καταγράφηκε η τοποθεσία του πλοίου το 2014 - όχι μακριά από το 12ο αγκυροβόλιο, όπου έγινε η έκρηξη, προκύπτει από τα δεδομένα της υπηρεσίας MarineTraffic.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ρωσία  | 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ