ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:07
30°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

«Διπλωματική και πολιτική επιτυχία η συμφωνία Σότσι»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Θα εκδιωχθούν οι τρομοκράτες του YPG σε βάθος 30 χιλιομέτρων δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Πολύ σημαντική για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας χαρακτήρισε την συμφωνία Σότσι ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας ότι πέρασε στην ιστορία ως διπλωματική και πολιτική επιτυχία. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι η Τουρκία άλλαξε τις ισορροπίες στην περιοχή.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι έγινε αποδεκτή η νομιμότητα της επιχείρησης πηγή της ειρήνης. “Από τον Ευφράτη μέχρι τα σύνορα με Ιράκ θα γίνει ζώνη ασφαλείας. Συμπεριλαμβανομένου και του Κομπάνι, οι τρομοκράτες του YPG θα εκδιωχθούν από Ρωσία και καθεστώς Άσαντ από 30 χλμ βάθος. Θα καθαριστούν και τα όπλα τους. Οι YPG του Μέμπιτς και του Τελ Ριφάτ θα εκδιωχθούν εντελώς”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, η Τουρκία μέσα σε πέντε μέρες έφτασε σε συμφωνία με τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου στο τραπέζι διαπραγματεύσεων. “Επιτεύχθηκε συμφωνία. Αυτή η συμφωνία για μας είναι πολύ σημαντική για την εθνική μας ασφάλεια αλλά πέρασε και στην ιστορία ως μια διπλωματική και πολιτική επιτυχία”, ανέφερε.

“Γενικά αυτοί που προσπάθησαν να υποτιμήσουν τις προσπάθειές μας, ιδιαίτερα στο εσωτερικό έλεγαν ότι η εξωτερική μας πολιτική ή η πολιτική μας στη Συρία είχε στριμωχθεί ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ”, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ ενώ υποστήριξε ότι κατάφεραν να εμποδίσουν ένα κράτος τρομοκρατίας και πως γι αυτό δυσαρεστήθηκαν περισσότερο το Ισραήλ και η Γαλλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ