ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Κόσμος

Ε.Ε.: Νέα υπαναχώρηση της AstraZeneca για τα εμβόλια

Newsroom Κ, Αθήνα

Η εταιρεία θα προμηθεύσει τα κράτη-μέλη με μόνο 90 εκατομμύρια δόσεις στο β’ τρίμηνο, έναντι των 180 εκατομμυρίων που προβλέπονται στη σύμβαση

Γιάννης Παλαιολόγος

Νέα δυσάρεστη ανατροπή στις παραδόσεις εμβολίων που αναμένει η Ε.Ε. από την AstraZeneca προκύπτει από δηλώσεις αξιωματούχου της Ε.Ε. στο Reuters. Σύμφωνα με τις δηλώσεις, η εταιρεία θα προμηθεύσει τα κράτη-μέλη με μόνο 90 εκατομμύρια δόσεις στο β’ τρίμηνο, έναντι των 180 εκατομμυρίων που προβλέπονται στη σύμβαση προ-αγοράς που υπέγραψε με την Ε.Ε. τον περασμένο Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε προκαλέσει σάλο αποκαλύπτοντας (22.1) ότι θα παρέδιδε μόνο 31 εκατομμύρια δόσεις αντί για 120 εκατομμύρια ως το τέλος Μαρτίου (έκτοτε αύξησε τον αριθμό αυτό στα 40 εκατομμύρια). Εκπρόσωπος της AstraZeneca, μιλώντας στο Reuters, είπε ότι η εταιρεία κάνει ό,τι είναι εφικτό ώστε οι παραδόσεις στο τέλος Ιουνίου «να προσεγγίσουν ό,τι προβλέπεται στη συμφωνία προ-αγοράς», χωρίς ωστόσο να μιλήσει για συγκεκριμένους αριθμούς.

Κοινοτική πηγή, μιλώντας στην «Κ», σημειώνει ότι «οι διαβουλεύσεις με την AstraZeneca για το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων συνεχίζονται». Η εταιρεία, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, αναδιαμορφώνει τον προγραμματισμό της παραγωγής της επιστρατεύοντας όλα τα εργοστάσιά της, στην Ε.Ε. και εκτός. «Η Κομισιόν αναμένει να λάβει μία βελτιωμένη πρόταση» για τις παραδόσεις του β’ τριμήνου, καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ