ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:31
25°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Κλιμάκωση της έντασης στη Β.Α. Συρία

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Τουρκία και Ρωσία εμπλέκονται ενεργά στις εχθροπραξίες, υποστηρίζοντας αντίπαλα στρατόπεδα

Σύμφωνα με συριακά, τουρκικά και ξένα μέσα ενημέρωσης οι εχθροπραξίες στο Ιντλίμπ της Συρίας έχουν αρχίσει να κλιμακώνονται και οι πλευρές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να ελέγξουν κομμάτι της πόλης και έναν στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο, 

Οι ανταποκριτές από τη συρική πόλη αναφέρουν ότι ο στρατός του προέδρου Άσαντ έχει εισέλθει σε περιοχές του Ιντλίμπ, οι οποίες προηγουμένως θεωρούνταν ότι ήταν προπύργιο τζιχαντιστικών οργανώσεων. Επίσης, ο στρατός προσπαθεί να ελέγξει εξ ολοκλήρου έναν στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο που ενώνει το Ιντλίμπ με την επαρχία του Χαλεπίου. Την επιχείρηση του συριακού στρατού υποστηρίζει η ρωσική πολεμική αεροπορία, η οποία βομβαρδίζει την περιοχή.

Από την άλλη πλευρά η Άγκυρα υποστηρίζει, όπως σημειώνουν οι δημοσιογράφοι, τους τζιχαντιστές και έχει στείλει στην περιοχή στρατιωτική βοήθεια με αυτοκινητοπομπή. 

Επίθεση στην πομπή του τουρκικού στρατού

Η πομπή του τουρκικού στρατού βρέθηκε στο στόχαστρο δύο συριακών μαχητικών αεροπλάνων, με τουλάχιστον τρεις νεκρούς και 12 τραυματίες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από την επίθεση αυτη έχασαν τη ζωή του υψηλόβαθμα στελέχη του τζιχαντιστικού κινήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η πομπή κατευθυνόταν προς το Ιντλιπ της Συρίας όταν δέχτηκε επίθεση με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρία άτομα να χάσουν την ζωή τους και δώδεκα να τραυματιστούν.

Η Άγκυρα σε επίσημο ανακοινωθέν κατηγορεί την Συρία και την Ρωσία.

Ο ρωσικός και ιρανικός παράγοντας

Η Τουρκία διατηρεί παρατηρητήρια και φυλάκια στη Συρία με βάση τη συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν για την επιτήρηση της όλης κατάστασης στο Ιντλίμπ. Οι νέες εξελίξεις λαμβάνουν χώρα μόλις λίγες εβδομάδες πριν απο τη νέα είσοδο Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν για την κατάσταση στην Συρία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ