ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ελπίδες στη θεραπεία με χλωροκίνη επενδύει ο Μακρόν

Σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία RF1, ο Γάλλος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης των κλινικών δοκιμών για τη χλωροκίνη «το συντομότερο δυνατό»

Kathimerini.gr

Καθώς η πανδημία διανύει την πιο φονική φάση της στη Γαλλία, με τους νεκρούς να υπερβαίνουν τους 1.400 μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απωλειών σε πάνω από 17.000, ο Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να επενδύει ελπίδες στη θεραπεία με χλωροκίνη, μια από τις φαρμακευτικές ουσίες που δοκιμάζεται ευρέως σε παγκόσμια κλίμακα.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία RF1, ο Γάλλος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης των κλινικών δοκιμών για τη χλωροκίνη «το συντομότερο δυνατό» και χαρακτήρισε «διακεκριμένο επιστήμονα» τον δρα Ντιντιέ Ραούλ, ο οποίος πιέζει τις αρχές για την ευρεία χρησιμοποίηση του φαρμάκου. Ο Μακρόν επισκέφθηκε πρόσφατα τον Ραούλ στο νοσοκομείο της Μασσαλίας όπου εργάζεται – μια κίνηση η οποία δέχθηκε αρκετές επικρίσεις από κάποια μέλη της επιστημονικής κοινότητας και μέσα ενημέρωσης.

Σε άλλες δηλώσεις του, ο Μακρόν εξέφρασε την ελπίδα να γίνει δεκτή από το Συμβούλιο Ασφαλείας η πρόταση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για παγκόσμια εκεχειρία στο πλαίσιο της μάχης κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Κίνας και της Βρετανίας έχουν ήδη αποδεχθεί την πρόταση. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα απαντήσει στην πρόταση εντός των προσεχών ημερών.

Είκοσι ναύτες του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ» συνεχίζουν να νοσηλεύονται, όπως ανακοίνωσε χθες εκπρόσωπος του Ναυτικού. Την Τετάρτη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 1.767 ναύτες υποχρεώθηκαν να το εκκενώσουν, καθώς τουλάχιστον 668 από αυτούς βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19. Στο μεταξύ, η πολυεθνική εταιρεία Amazon ετοιμάζεται να κλείσει τις αποθήκες της στη Γαλλία μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας με απόφαση δικαστηρίου, το οποίο την υποχρεώνει να περιορίσει τις παραδόσεις εμπορευμάτων για να μειωθούν οι κίνδυνοι μετάδοσης του ιού.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Χανς Κλούγκε συνέστησε προσοχή στις χώρες που αρχίζουν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, τονίζοντας ότι η Ευρώπη συνεχίζει να βρίσκεται «στο κέντρο της θύελλας». Περισσότεροι από 85.000 Ευρωπαίοι έχουν πεθάνει από τον ιό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση