ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
25°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Επανεκλογή του Ουιντόντο στην Ινδονησία

ΠΗΓΗ: Reuters

Ήταν τόσο βέβαιος για τη νίκη του, που κάλεσε τους οπαδούς του σε επιφυλακή, ώστε να μη χαθεί η σημαντική τους νίκη.

Την επανεκλογή του μοιάζει να έχει εξασφαλίσει ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Ουιντόντο, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, παρά τους ισχυρισμούς του κυριότερου αντιπάλου του, απόστρατου στρατηγού Πραμπόβο Σουμπιάντο, ότι αυτός είναι ο νικητής της λαϊκής ψήφου. Ο Σουμπιάντο ήταν τόσο βέβαιος για τη νίκη του, που κάλεσε τους οπαδούς του σε επιφυλακή, ώστε να μη χαθεί η σημαντική τους νίκη.

Τα στοιχεία ιδιωτικών εταιρειών σφυγμομετρήσεων, βασισμένα σε δείγματα μεγάλων εκλογικών κέντρων, έχουν προβλέψει νίκη του Ουιντόντο με διαφορά μεταξύ 7,1 και 11,6 ποσοστιαίων μονάδων. Ο Ουιντόντο έχει εδραιώσει τη δημοτικότητά του, χάρη στο ήπιο ύφος και στις προσεκτικές μεταρρυθμίσεις του. Ο αντίπαλός του, στρατηγός Σουμπιάντο, που έχει ήδη ηττηθεί από τον Ουιντόντο πριν από μία πενταετία στις προεδρικές εκλογές, είναι γαμπρός του έκπτωτου δικτάτορα Σουχάρτο. Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, ο Σουμπιάντο είπε: «Εχουμε καταγράψει πολλά περιστατικά που έπληξαν το ψηφοδέλτιό μας. Οι εθελοντές μας οφείλουν να προστατεύσουν τις κάλπες, γιατί αυτές είναι το κλειδί της νίκης μας». Ο απόστρατος στρατηγός ισχυρίστηκε ότι το ποσοστό του είναι μεταξύ 52 και 54%.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος Ουιντόντο υιοθέτησε προσεκτική στάση, λέγοντας ότι αν και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα τον αναδεικνύουν νικητή, οι ψηφοφόροι του θα πρέπει να περιμένουν την ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής. Ο αναλυτής Κέβιν Ορόρκ είπε, μιλώντας στο Reuters, ότι αν και η επανεκλογή του Ουιντόντο είναι πλέον βέβαιη, η νίκη του επί του 67χρονου Σουμπιάντο δεν είναι αποφασιστική, καθώς ο πρόεδρος απέτυχε να εξασφαλίσει το σημαδιακό ποσοστό του 60% των ψήφων. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα μέσα Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ