ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:50
12°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Επιμένει στη ρητορική του ο Ταγίπ Ερντογάν

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Κυπριακό και β.α. Συρία παραμένουν στην ατζέντα του τουρκικού Προεδρικού

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, με τα σημάδια διάσπασης του κυβερνώντος κόμματος, η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας και η διαιώνιση της πολιτικής συμμαχίας με τους Γκρίζους Λύκους, επιβάλλουν στον ισχυρό πολιτικό άνδρα την τήρηση εθνικιστική στάσης σε ζητήματα, όπως το Κουρδικό και το Κυπριακό. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν καλά ενημερωμένες πηγές στην Άγκυρα, οι οποίες εστιάζουν στα τελευταία μηνύματα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των στενών συνεργατών του.

Η γνωστή ρητορική για το Κυπριακό

Ο Ταγίπ Ερντογάν επαναλαμβάνει τη γνωστή, εθνικιστική ρητορική του, σχετικά με το Κυπριακό, τη στιγμή, μάλιστα που Αναστασιάδης και Ακιντζί ξεκινούν μια νέα διαδικασία. Σε αυτή τη ρητορική εντάσσεται και η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στο Βαρώσι, σε στρατιωτικές μονάδες και πολιτικούς αρχηγούς στα Κατεχόμενα. Ο κ. Ακάρ, στο πλαίσιο της ρητορικής του Προεδρικού συνεχίζει να «προειδοποιεί» ότι η χώρα του είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα στην περιοχή.

Επιμένει για τη β.α. Συρία

Στο Κουρδικό Ζήτημα, τόσο ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας όσο και οι συνεργάτες του, τις τελευταίες ώρες επιμένουν στο γεγονός ότι επίκειται μονομερής ενέργεια της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, παρά τη νέα αμερικανοτουρκική συμφωνία. Μάλιστα, τη Δευτέρα αργά το μεσημέρι, έξι Αμερικανοί στρατιωτικοί έφτασαν στην πόλη Ούρφα της Τουρκία, για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν τη δημιουργία της ζώνης ασφαλείας. Η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματουχών θεωρεί ότι η Ουάσιγκτον με τη νέα συμφωνία δεν επιδιώκει τίποτα άλλο παρά την εξασφάλιση πολύτιμων χρονικών περιθωρίων για να ενισχύσει τους Κούρδους και τη θέση της στο βορειοανατολικό κομμάτι της Συρίας, τόσο ο κ. Ερντογάν όσο και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προειδοποιούν ότι εντός ολίγων ημερών η Τουρκία «θα καθαρίσει» το βορειοανατολικό κομμάτι της Συρίας από «τρομοκρατικά στοιχεία». Η Τουρκία χαρακτηρίζει ως «τρομοκρατική οργάνωση» τη συριακή πτέρυγα του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος, το οποίο, το προηγούμενο διάστημα, με την υποστήριξη των δυτικών συμμάχων απομάκρυνε από τα αστικά κέντρα της Συρίας το Ισλαμικό Κράτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ